Vedomie a zdravie: Orthomolekularna medizina – preto neexistuje rakovina srdca

Po začiatku priemyselnej revolúcie na začiatku 20. storočia boli ľudia vystavení tisícom nových toxínov vrátane petrochemických látok, ako sú fluór, chlór a žiarenie. Neskôr boli pridané plasty.

Útok na náš imunitný systém odštartovala nová generácia chemicky upravených hnojív. Vylúhuje naše pôdy a ničí tieto životne dôležité živiny.

Mnoho ľudí s nadmernou výživou v industrializovanom svete (donedávna väčšinou Američanov) si neuvedomuje, že sú chronicky podvyživení a dehydratovaní.

Počet obéznych ľudí sa tak dramaticky zvýšil, pretože sú chronicky hladní bez ohľadu na to, koľko zjedia.

Štúdie ukazujú, že ľudia s nadváhou majú v priemere 20% príliš málo vody v tele. Táto telesná voda tiež vo veľkej miere nie je šesťuholníkovou vodou, a preto má slabú elektrickú väzbovú silu. Nemôže priviesť živiny na miesto určenia („priniesť funkciu“) a nemôže odviesť odpad z tela („prijať funkciu“).

Aby toho nebolo málo, stravovacie a pitné návyky (predovšetkým rýchle, tučné, sladké a sacharidy), ktoré uprednostňujú ďalší nedostatok živín. „Alarmujúcim faktom je, že potraviny (ovocie, zelenina a obilie), ktoré sa v súčasnosti pestujú na miliónoch hektárov pôdy, ktorá už neobsahuje dostatok určitých minerálov, nás hladujú - bez ohľadu na to, koľko ich zjeme.“ Dokument Senátu č. 264)

V našich priemyselných spoločnostiach existuje paradox: existuje podvýživa.

Táto podvýživa a priemyselné, energeticky bezcenné jedlo plus otrávené prostredie a denné stresové reakcie (ktoré vedú k trvalému stavu tela) vedú v kombinácii k stavu, ktorý sa nazýva prekyslenie alebo prekyslenie.

Acidóza je tiché predbežné štádium všetkých degeneratívnych chorôb, všetkých zápalových ochorení až po úplné zničenie organizmu rakovinou.

"Chlór je najväčší mrzák a vrah modernej doby." Aj keď predchádzala epidémiám jednej choroby, viedla k ďalšej. Pred dvoma desaťročiami, po začiatku chlórovania vody v roku 1904, sa začala súčasná epidémia srdcových chorôb, rakoviny a senility. ““

Citát Dr. Joseph M. Price, lekár, okolo roku 1925

"Ak sa fluorid dostane do rieky, je to znečisťujúca látka." Ak sa dostane do jazera, je to škodlivina. Ale ak sa dostane priamo do našej pitnej vody, nejde o znečisťujúcu látku. To je úžasné. "

Citát Dr. William Hirzy, E.P.A.

„Podľa príručky Toxology of Commercial Products je fluorid toxickejší ako olovo a iba o málo menej toxický ako arzén. Je to kumulatívny (= hromadiaci sa, pribúdajúci, pribúdajúci) jed, ktorý sa rokmi hromadí v kostiach. ““

DR. Michael Schachter, lekár

„Výskum v polovici sedemdesiatych rokov [...], ktorý uskutočnilo oddelenie cytochemie Národného inštitútu pre rakovinu, naznačuje, že v Spojených štátoch ročne dôjde k viac ako 10 000 úmrtiam na fluoridačnú rakovinu. V roku 1989 [...] sa potvrdilo, že fluorid má schopnosť premieňať zdravé bunky na rakovinové. ““

DR. Michael Schachter, lekár

Chemické spoločnosti neustále hľadajú inovatívne spôsoby, ako nás každý deň otráviť. V potravinách sú tisíce toxických kombinácií. Tri príklady z tisícov:

▪ Pravdepodobne predpokladáte, že konzumácia steaku zvyšuje pravdepodobnosť ochorenia, pretože je to „červené“ mäso. Tento rozšírený podvod pochádza z chemického priemyslu. Samotné mäso je v prírodnom stave úplne neškodné. Stáva sa nebezpečným z dôvodu spôsobu, akým je zviera chované, kŕmené a zabíjané. Je to tiež nebezpečné, pretože sa do mäsa kvôli jeho trvanlivosti a dobrému vzhľadu pridávajú dusičnan sodný a dusičnan draselný („liečivá soľ“).

▪ Vajcia sú samy o sebe v prírodnom stave úplne neškodné. Iba priemyselné poľnohospodárstvo z nich robí potenciálne patologickú potravinu.

▪ Masovo chované kurča je výrazne tučnejšie ako organické kura: minimálne v USA sa do výkrmu pridáva malé množstvo arzénu. Telo bojuje proti tejto plazivej otrave zvýšenou tvorbou tuku. Kurčatá sú pripravené na zabitie rýchlejšie a prinášajú tak vyšší zisk. Toto kŕmenie arzénom bolo schválené FDA (Food and Drug Administration) v roku 1944 a odvtedy sa považuje za „normálne“.

Potravinársky a chemický priemysel chcú, aby sme verili, že prírodné a organické potraviny sú nezdravšie ako tie, ktoré sú vyrobené v priemysle. U veľkej časti populácie sú úspešní so svojimi sloganmi - aj preto, že odtučnené potraviny sú lacnejšie.

Indikátorom masívneho rozkladu nášho imunitného systému je počet druhov rakoviny:

1900: 1 z 25 ľudí zomiera na rakovinu.

2000: 1 zo 4 ľudí zomiera na rakovinu.

2010: Každý druhý muž a každá tretia žena v západných štátoch má diagnostikovanú rakovinu.

2020: Prognóza: Každý druhý človek v priemyselných krajinách bude mať diagnostikovanú rakovinu. Spoločná charakteristika všetkých ľudí zo západných štátov: Všetci sú v stave predrakovinovej acidózy.

Acidóza popisuje poruchu kyslej a zásaditej rovnováhy v krvi, ktorá je spojená so zvýšenou akumuláciou kyselín alebo stratou zásad. Hodnota pH krvi klesne pod normálnu hodnotu v kyslom rozmedzí. Normálne sa hodnota pH v krvi udržiava na konštantnej hodnote v úzkych medziach (medzi 7,35 a 7,44); ak sa posunie pod 7,35, potom sa hovorí o acidóze (prekyslení).

Tieto poznatky znamenajú, že alkalizáciou telesných tekutín je možná komplexná prevencia pred akýmkoľvek zápalovým alebo degeneratívnym ochorením!

„Úrad pre zdravie pri posudzovaní technológií“ vo svojej správe pre senátny výbor USA napísal už v roku 1978: „Odhaduje sa, že iba 10 až 20% všetkých v súčasnosti dostupných liečebných postupov [...] je účinných“.

Ak je to tak, úspešnosť medicíny je taká obmedzená, že štatisticky by bolo veľmi dobré, keby ste vôbec nevyhľadávali konvenčné lekárske ošetrenie.

(Tu je však potrebné oddeliť neúspešnú medicínu od chronických chorôb a veľmi účinné a pozitívne výsledky urgentnej medicíny! Tu sa vyžaduje aj diferenciácia).

DR. Otto Warburg je - podobne ako NiKola Tesla - jedným z najdôležitejších neznámych mužov, ktorý kedy žil:

V roku 1931 Dr. Warburg získal Nobelovu cenu za medicínu. Odvtedy jeho objavy lekárske zariadenie tak úspešne potlačilo, že o ňom niekedy počuli iba alternatívni vedci. (Zdá sa, že prof. Dr. Linus Pauling kráča rovnakou cestou zabúdania so svojimi dvoma Nobelovými cenami, ktoré dosiahli obrovské liečebné úspechy so svojou „ortomolekulárnou medicínou“, teda s vitamínom C a prírodnými látkami).

DR. Warburg rozlúštil príčiny a mechanizmy prežitia rakovinových buniek - odtiaľ pochádza Nobelova cena. Pravdepodobne to bol „sklz“ podniku, pretože jeho výskum bol potlačený. Dnes sa o ňom nedozvedia ani študenti medicíny.

Zistil, že rakovinové bunky prechádzajú z dýchania kyslíka na dýchanie cukru, pretože nie je k dispozícii žiadny kyslík. Rakovinové bunky prechádzajú z aeróbneho dýchania (dýchanie kyslíka) na anaeróbne dýchanie (dýchanie cukru v krvi). Prechod na dýchanie cukru v krvi potom enormne zvýši hladinu kyseliny. DR. med. H.a HP Albert Hesse pokračovali v týchto znalostiach vo svojej „terapii bunkovou symbiózou“.

Warburg ďalej zistil, že nízka hodnota pH v telesných tekutinách (prekyslené telá) je náchylnejšia na choroby, vrátane rakoviny, pretože nízka hladina PH odstraňuje kyslík z tela.

Jeho neuveriteľne jednoduché poznatky:

▪ Ľudia s hodnotou PH vyššou ako 7,4 nikdy rakovinu nemajú a vždy majú v krvi vysokú hladinu kyslíka.

▪ Všetky typy rakoviny - úplne v každej kategórii - ustúpia, keď pH tela stúpne nad 8,5.

Pretože mnoho ďalších patogénov, ktoré spôsobujú choroby, tiež odumiera pri vysokých hladinách pH,​​ovplyvňuje tento objav aj všetky zápalové, degeneratívne choroby, ktoré nemajú nič spoločné s rakovinou.

Degeneratívne a zápalové ochorenia zodpovedajú úrovni hodnoty pH tela a hladine kyslíka v krvi. Smerná hodnota pre hladinu kyslíka u zdravého človeka: 100, smerná hodnota pre chorých ľudí: do 60.

Tieto hodnoty zase zodpovedajú merateľným elektrickým akčným potenciálom buniek: zdraví ľudia 120 - 100 milivoltov, chorí ľudia až 30 milivoltov.

Pacient s rakovinou dosiahol iba koniec stupnice hodnoty pH, pretože má všeobecne hodnotu pH medzi 4 a 5 a asi o polovicu menej kyslíka v krvi ako zdravý človek.

Prečo neexistuje rakovina srdca? Pretože prietok krvi v srdci a okolo neho má najvyššiu hladinu PH a kyslíka v tele.

„Rozhodujúcim rozdielom medzi chorobou a zdravím je pH telesných tekutín. Nie je neobvyklé, že priemerný Američan má pH medzi 4 a 5. „Od Keiichi Morishita,„ Skrytá pravda rakoviny “

Hodnota pH klesá

▪ nesprávna výživa,

▪ toxické častice ako prísady do potravín (konzervácia atď.),

▪ znečistenie ťažkými kovmi,

▪ lieky,

▪ emočný stres,

▪ dehydratácia,

▪ infekcie,

▪ nízka spotreba prírodnej soli (kamenná morská soľ)

▪ minerálne deficity,

▪ nedostatok vitamínov,

▪ umelé oleje,

▪ nadmerná konzumácia tukov,

▪ spotreba cukru,

▪ rafinované sacharidy

Výživa je všeobecne najväčším faktorom hladiny PH v tele, a teda aj pri nedostatku kyslíka.

Chemickým zničením poľnohospodárskej ornej pôdy sa, bohužiaľ, čoraz viac zmenšoval aj obsah živín v plodinách. Nedostatok týchto životne dôležitých látok nás núti konzumovať organické výrobky alebo stopové prvky ako doplnky výživy. Nutričná terapia je vlastne na dennom poriadku!

Dávka v ortomolekulárnej medicíne

- Vysoké dávky vitamínov okrem vitamínov A, D a K.

-Dávkujte dostatočné množstvo minerálov a stopových prvkov

- Používajte veľmi vysoké dávky vitamínu C na infekcie a rakovinu.

„Vysoké dávky“ často znamenajú násobok množstiev špecifikovaných spoločnosťami na výživu.

Príklad vitamínu C:

Ortomolekulárne odporúčanie najmenej 300 mg / deň, čo zodpovedá asi štvornásobku množstva odporúčaného WHO. Pauling odporúča najmenej 1 g až 18 (!) G. V prípade vitamínu E je rozdiel ešte väčší: ortomolekulárna medicína odporúča približne 100 mg / deň, čo je šesťnásobok množstva odporúčaného WHO. Pauling odporúča 500mg / deň.

Nemá zmysel brať multivitamínové tablety so stopovými prvkami a minerálmi, všetko v najnižšej možnej dávke. Najakútnejšie stavy nedostatku sa dajú najlepšie vylepšiť, ale nemajú žiadny terapeutický ani preventívny účinok.

V ortomolekulárnej medicíne sa takmer vždy používajú kombinácie mnohých endogénnych látok podľa princípu: „Reťazec sa pretrhne v najslabšom článku“. Preto je potrebné, pokiaľ je to možné, posilniť všetky články reťaze.

Uplatňujú sa tieto zásady:

-Vysoké alebo dostatočne vysoké dávkovanie

-Pravidelné, trvalé použitie

-Kompletná kombinácia ortomolekulárnych látok, nielen jednotlivých látok alebo neúplných zmesí. “

Nikto, kto požiera potravinový odpad ako jedlo a pije vodu kontaminovanú fluórom, chlórom a elektromagnetickými poľami, nemôže dúfať, že bude vyliečený zo vznikajúcej choroby, najmä ak o pomoc požiada zástupcu viacerých liekov, t. J. Ortodoxného lekára.

Zdroje: PublicDomain /selbstheilung-online.com februára 2021

 

 

 

, Bewusstsein & Gesundheit: Orthomolekulare Medizin – darum gibt keinen Herz-Krebs (15.Februar 2021)

 

 

Nach Beginn der industriellen Revolution im frühen 20. Jahrhundert, waren die Menschen tausenden von neuen Toxinen ausgesetzt, darunter Petrochemikalien wie Fluorid, Chlor sowie Bestrahlung. Später kamen Kunststoffe dazu.

Der Angriff auf unser Immunsystem wurde durch eine neue Generation chemisch veränderten Düngers begonnen. Er laugt unsere Böden aus und zerstört diesen die so lebenswichtigen Nährstoffe.

Viele überernährt aussehende Menschen in der industrialisierten Welt (bis vor kurzem vor allem Amerikaner), realisieren nicht, dass sie chronisch unterernährt und dehydriert sind.

Die Anzahl übergewichtiger Menschen hat so dramatisch zugenommen, weil sie sich in einem chronischen Hungerzustand befinden, gleich wie viel sie essen.

Untersuchungen belegen, dass Übergewichtige im Durchschnitt 20% zu wenig Körperwasser haben. Dieses Körperwasser ist zudem in großem Maße kein Hexagonwasser und somit von schwacher elektrischer Bindungskraft. Es kann die Nährstoffe nicht an ihren Zielort bringen („Bringfunktion“) und die Körperschlacken nicht abtransportieren („Nimmfunktion“).

Erschwerend hinzu kommen die Ess- und Trinkgewohnheiten (schnell, fett, süß und Kohlehydrate über alles), die einen weiteren Nährstoffmangel begünstigen. „Die alarmierende Tatsache ist, dass Lebensmittel (Früchte, Gemüse und Getreide), momentan angebaut auf Millionen von Hektar Land, welches nicht mehr genug an bestimmten Mineralien enthält, uns verhungern lassen, – unabhängig davon, wie viel wir von ihnen essen.“ (Dokument Nr. 264 des US-Senats)

In unseren Industriegesellschaften existiert das Paradoxon: Mangelernährung im Überfluss.

Diese Mangelernährung plus industrielle, energetisch wertlose Lebensmittel, plus vergiftete Umwelt, plus tägliche Stressreaktionen (die den Körper in Dauer-Alarmzustand versetzen), führen in ihrer Kombination zu einem Zustand, den man Übersäuerung nennt, zur Azidose.

Azidose ist die lautlose Vorstufe aller degenerativen Erkrankungen, aller entzündlichen Erkrankungen, bis hin zur kompletten Zerstörung des Organismus durch Krebs.

Chlor ist der größte Verkrüppler und Mörder der Neuzeit. Während es Epidemien einer Krankheit verhinderte, führte es zu einer anderen. Vor zwei Jahrzehnten, nach dem Beginn der Wasser-Chloridierung im Jahr 1904, begann die gegenwärtige Epidemie der Herzbeschwerden, Krebs und Senilität.

Zitat Dr. Joseph M. Price, Arzt, um 1925

Wenn Fluorid in einen Fluss gelangt, ist es ein Schadstoff. Wenn es in einen See gelangt, ist es ein Schadstoff. Aber wenn es direkt in unser Trinkwasser gelangt, ist es kein Schadstoff. Das ist verblüffend.

Zitat Dr. William Hirzy, E.P.A.

Gemäß dem Handbuch ‚Toxologie kommerzieller Produkte‘ ist Fluorid giftiger als Blei und nur geringfügig ungiftiger als Arsen. Es ist ein kumulatives (= sich anhäufend, aufsummierend, steigernd) Gift, welches sich in Knochen über Jahre anreichert.“

Dr. Michael Schachter, Arzt

Nachforschungen Mitte der 1970er Jahre […] der Abteilung Zytochemie des ‚National Cancer Institute‘, deuten darauf hin, dass es in den USA jährlich mehr als 10.000 Krebstode aufgrund der Fluoridierung gibt. 1989 […] wurde bestätigt, dass Fluorid die Fähigkeit besitzt, gesunde Zellen in Krebszellen umzuwandeln.“

Dr. Michael Schachter, Arzt

Die Chemieunternehmen finden ununterbrochen innovative Wege, uns jeden Tag zu vergiften. Es gibt tausende giftiger Kombinationen in Lebensmitteln. Drei Beispiele von tausenden:

▪    Sie nehmen wahrscheinlich an, dass der Konsum eines Steaks die Wahrscheinlichkeit zu Erkranken erhöht, da es sich um „rotes“ Fleisch handelt. Diese weit verbreitete Falschmeldung entstammt der Chemie-Industrie. Fleisch an sich, in seinem natürlichen Zustand, ist vollkommen harmlos. Es wird gefährlich durch die Art der Haltung, der Fütterung und der Schlachtung des Tieres. Es wird zudem gefährlich, weil dem Fleisch Natriumnitrat und Kaliumnitrat (‚Pökelsalz‘) zur Haltbarkeit und gutem Aussehen zugefügt wird.

▪    Eier an sich, in ihrem natürlichen Zustand, sind vollkommen harmlos. Erst die Massentierhaltung machen sie zu einem potentiell krankhaften Lebensmittel.

▪    Ein Massenhaltungs-Hühnchen ist bedeutend fetter als ein Bio-Hühnchen: Zumindest in den USA wird dem Mastfutter kleine Mengen Arsen beigemischt. Dieser schleichenden Vergiftung begegnet der Körper mit vermehrter Fettbildung. Die Hühnchen werden schneller schlachtreif und bringen somit einen höheren Gewinn. Diese Arsenfütterung wurde 1944 durch die FDA (Food and Drug Administration) genehmigt und gilt seitdem als „normal“.

Die Nahrungsmittel- und Chemie-Industrie möchten uns glauben machen, dass natürlich und biologisch erzeugte Lebensmittel ungesünder seien als ihre industriell gefertigten. In weiten Teilen der Bevölkerung haben sie Erfolg mit ihren Parolen, – zudem, weil die de-naturierten Lebensmittel preiswerter sind.

Der Indikator für den massenweisen Zusammenbruch unserer Immunsysteme ist die Zahl der Krebserkrankungen:

1900: 1 von 25 Menschen stirbt an Krebs.

2000: 1 von 4 Menschen stirbt an Krebs.

2010: Jeder 2. Mann und jede 3. Frau in den westlichen Staaten erhält eine Krebsdiagnose.

2020: Prognose: Jeder 2. Mensch in den Industrienationen wird mit Krebs diagnostiziert. Das gemeinsame Merkmal aller Menschen der westlichen Staaten: Alle befinden sich in einem Zustand vor-krebsartiger Azidose.

Die Azidose beschreibt eine Störung des Säure- und Basengleichgewichtes im Blut, die mit einer vermehrten Ansammlung von Säuren oder dem Verlust von Basen einhergeht. Der pHWert des Blutes sinkt unter den normalen Wert in den sauren Bereich ab. Normalerweise wird der Blut-pH-Wert in engen Grenzen (zwischen 7,35 und 7,44) konstant gehalten, bei einer Verschiebung unter 7,35 spricht man von einer Azidose (Übersäuerung).

Diese Erkenntnis bedeutet, dass eine umfassende Vorbeugung gegen jede Art von entzündlicher bzw. degenerativen Erkrankung durch eine Alkalisierung der Körperflüssigkeiten möglich ist!

Das „Office of Technologiy Assessment Health Programm“ schreibt im Bericht an das US Senats-Komitee schon 1978: „Es wird geschätzt, dass nur 10 bis 20% aller momentan vorhandenen medizinischen Behandlungen […] wirksam sind“.

Falls dies die Realität ist, hält sich die Erfolgsrate der Medizin so sehr in Grenzen, dass man statistisch sehr gut daran tun, sich überhaupt nicht schulmedizinisch behandeln zu lassen.

(Hier muss man jedoch die Erfolglos-Medizin der chronischen Erkrankungen und die sehr effektiven und positiven Ergebnisse der Notfall-Medizin trennen! Differenzierung ist auch hier angesagt).

Dr. Otto Warburg ist – wie NiKola Tesla – einer der wichtigsten unbekannten Männer, die je gelebt haben:

1931 wurde Dr. Warburg der Nobelpreis für Medizin verliehen. Seitdem wurden seine Entdeckungen vom medizinischen Establishment so erfolgreich unterdrückt, dass nur alternative Forscher jemals von ihm hörten. (Den gleichen Weg des Vergessen-Machens scheint Prof. Dr. Linus Pauling mit seinen zwei Nobelpreisen zu gehen, der mit seiner ‚Orthomolekularen Medizin‘, das heißt mit Vitamin C und natürlichen Substanzen enorme Heilerfolge hatte).

Dr. Warburg hatte die Ursachen und die Überlebensmechanismen von Krebszellen entschlüsselt – daher der Nobelpreis. Dieser war wohl ein „Ausrutscher“ des Establishments, denn seine Forschungen wurden unterdrückt. Nicht einmal Medizinstudenten erfahren heute von ihm.

Er fand heraus, dass Krebszellen von Sauerstoffatmung auf Zuckeratmung umschalten, weil kein Sauerstoff zur Verfügung steht. Krebszellen schalten um von aerober Atmung (Sauerstoffatmung) auf anaerobe Atmung (Blutzuckeratmung). Das Umschalten auf Blutzuckeratmung erhöht dann den Säurepegel wiederum enorm. Dr. med. H. Kremer und HP Albert Hesse haben dieses Wissen in ihrer ‚Cellsymbiosistherapie‘ weitergeführt.

Warburg stellte als Nächstes fest, dass ein niedriger PH-Wert der Körperflüssigkeiten (übersäuerter Körper) anfälliger gegen Krankheiten bis hin zu Krebs ist, da ein niedriger PHWert Sauerstoff im Körper abzieht.

Seine unglaublich einfachen Erkenntnisse:

▪    Menschen, die einen PH-Wert größer als 7,4 haben bekommen niemals Krebs und haben immer hohe Sauerstoffwerte im Blut.

▪    Alle Krebsarten – in absolut jeder Kategorie – lösen sich auf, wenn der Körper- PH-Wert über 8,5 hinausgeht.

Da viele andere krankmachende Erreger bei hohem PH-Wert ebenfalls absterben, betrifft diese Entdeckung auch alle entzündlichen, degenerativen Krankheiten, die nichts mit Krebs zu tun haben.

Degenerative und entzündliche Krankheiten korrespondieren mit der Höhe des Körper-pHWertes und der Höhe des Sauerstoff-Anteils im Blut. Richtwert des Sauerstoff-Levels eines gesunden Menschen: 100, Richtwerte kranker Menschen: abwärts bis 60.

Diese Werte korrespondieren wiederum mit den messbaren elektrischen Aktionspotentialen der Zellen: Gesunder Mensch 120 – 100 Millivolt, kranker Mensch abwärts bis 30 Millivolt.

Ein Krebspatient ist lediglich am Ende der PH-Wert-Skala angekommen, denn er hat generell einen PH-Wert zwischen 4 und 5 und ungefähr halb so viel Sauerstoff im Blut wie ein gesunder Mensch.

Warum gibt es keinen Herz-Krebs? Weil der Blutfluss im und um das Herz den höchsten PHWert und den höchsten Sauerstoffwert eines Körpers aufweist.

Der entscheidende Unterschied zwischen Krankheit und Gesundheit ist der PH-Wert der Körperflüssigkeiten. Es ist nicht ungewöhnlich für einen durchschnittlichen Amerikaner, einen PH-Wert zwischen 4 und 5 zu haben.“ aus Keiichi Morishita, ‚The Hidden Truth of Cancer‘

Der PH-Wert erniedrigt sich durch

▪    schlechte Ernährung,

▪    toxische Partikel als Nahrungszusatz (Haltbarmachung usw.),

▪    Schwermetallbelastung,

▪    Medikamente,

▪    emotionalen Stress,

▪    Dehydration,

▪    Infektionen,

▪    niedrigen, natürlichen Salzkonsum (Stein- Meersalz)

▪    Minerialiendefizide,

▪    Vitamindefizite,

▪    künstliche Öle,

▪    übermäßiger Fettkonsum,

▪    Zuckerkonsum,

▪    raffinierte Kohlenhydrate

Ernährung ist generell der größte Faktor für den PH-Wert des Körpers und daher auch für den Sauerstoff-Mangel.

Leider ist mit der chemischen Zerstörung der landwirtschaftlichen Ackerflächen auch der Nährstoffgehalt der Anbauprodukte immer mehr geschwunden. Der Mangel an diesen lebenswichtigen Stoffen zwingt uns, biologische Produkte bzw. Mikronährstoffe als Nahrungsergänzung zu uns zu nehmen. Es ist tatsächlich eine Nährstofftherapie angesagt!

Die Dosierung in der orthomolekularen Medizin

-Vitamine außer Vitamin A, D und K hoch dosieren

-Mineralien und Spurenelemente ausreichend dosieren

-Bei Infektionen und bei Krebs Vitamin C sehr hoch dosieren.

„Hohe Dosierung“ bedeutet oft das Vielfache jener von den Ernährungsgesellschaften angegebenen Mengen.

Beispiel Vitamin C:

Orthomolekulare Empfehlung mindestens 300mg/Tag, das entspricht etwa der vierfachen Menge der von der WHO empfohlenen. Pauling empfiehlt mindestens 1g bis 18 (!) g. Bei Vitamin E ist der Unterschied noch höher: Die orthomolekulare Medizin empfiehlt ca. 100mg/Tag, das ist die sechsfache Menge der von der WHO empfohlenen. Pauling empfiehlt 500mg/Tag.

Es ist nicht sinnvoll, eine Multivitamintablette zu nehmen, dazu noch mit Spurenelementen und Mineralien, alles in niedrigster Dosierung. Akuteste Mangelzustände können damit allenfalls verbessert werden, jedoch haben sie keine therapeutische und keine präventive Wirkung.

In der orthomolekularen Medizin werden fast immer Kombinationen zahlreicher körpereigenen Stoffe eingesetzt nach dem Grundsatz: „Die Kette reißt am schwächsten Glied“. Es müssen daher möglichst alle Glieder der Kette gestärkt werden.

Es gelten die Prinzipien:

-Hohe bzw. ausreichend hohe Dosierung

-Regelmäßige, dauerhafte Anwendung

-Komplette Kombination orthomolekularer Substanzen, nicht nur Einzelsubstanzen oder unvollständige Mischungen.„

Niemand, der Lebensmittelmüll als Nahrung zu sich nimmt und fluor-, chlor- und elektromagnetisch verseuchtes Wasser trinkt, kann hoffen, von einer auftretenden Krankheit geheilt zu werden, schon gar nicht, wenn er einen Pharmamulti-Vertreter, sprich Schulmediziner, um Hilfe bittet.

Quellen: PublicDomain/selbstheilung-online.com am 14.02.2021

Bewusstsein & Gesundheit: Träume verwirklichen ohne zwanghaftes positives Denken (17.August 2020)

Vedomie a zdravie: realizácia snov bez kompulzívneho pozitívneho myslenia

Obrázok: geralt - pixabay.com

Je tiež dobré dovoliť negatívne pocity, aby sme si úspešne splnili želania. Pretože všetko, čo nie je cítené a je potlačené, môže narušiť vývoj

Anjana Gill

 

Metóda pozitívneho myslenia je už roky rozšírená a odvtedy sa zmenila na milión dolárov. Bezpočet poradcov a trénerov z celého sveta si vyžaduje: „Vždy sa usmievaj, cít sa dobre, potom bude v poriadku aj všetko ostatné.“ Aj keď človek prechádza zložitou životnou fázou, pozitívny prístup by mal fungovať ako všeliek. Opak je však pravdou. Nútenie byť v dobrej nálade môže ľuďom tiež spôsobiť chorobu, pretože u ľudí sa vytvára tlak. S požiadavkou vypnúť negatívne pocity.

Odpoveď na úsmev nemôže tu byť odpoveďou, pretože aj bolesti, obavy a iné pocity chcú byť vnímané. Hovorí sa, že na zažívanie pravých zázrakov je potrebný pozitívny prístup. Ako je možné uspieť pri plnení želaní, ak nie vždy robíme sto percent? Stručne povedané: čo by sme mali cítiť, keď sa testuje život?

Nútenie myslieť pozitívne vám môže spôsobiť zle

Ak sa človek nachádza vo svojom živote na bode, že nie je šťastný, prvým krokom je aktívne „uvedomenie si“ jeho súčasného stavu. A na prvý pohľad sa tiež zdá pravdepodobné, že práve vtedy je pozitívne myslenie užitočné a správne. Vedecké analýzy tiež ukázali fyzické a duševné výhody optimistického životného štýlu. Ale duša je veľmi zložitá bytosť, naše myšlienky sú iba časťou celého tohto cyklu pocitov.

V ďalšom výskume sa zistilo, že donútenie pozitívne myslieť samo o sebe môže ľuďom spôsobiť ochorenie. Ľudské myslenie je založené na skúsenostiach, procesoch učenia a konfrontáciách v celej ich rozmanitosti. Pre tých, ktorí sú traumatizovaní alebo trpia depresiou, môže byť niekedy nutkanie myslieť pozitívne. Faktom je, že každý je individuálny a preto neexistuje žiadna miera pre všetkých.

Nechajte všetky pocity pustiť

Ak splnenie vlastných prianí nepôjde podľa plán tak veľa ľudí sa skĺzne do húževnatého kruhu a rozbehne sa začarovaný kruh. Ale snívanie je ľudské aj keď fantázia má niekedy s realitou málo spoločného. Čistí snívatelia sú však často tí, ktorí uviaznu v pasivite a naozaj nekonajú. Takže skôr alebo neskôr môže dôjsť k nešťastnému prebudeniu.

To však neznamená, že by sa ľudia mali radšej pustiť z túžob svojho srdca a naopak by už nemali snívať. Faktom je: Čisté snívanie bez aktívneho konania, s čistým mláďatom, nám skôr bráni realizovať naše želania. Rozhodujúci vnútorný postoj, konfrontácia s prekážkami a nakoniec vhodný prejav pomocou živých univerzálnych síl sú rozhodujúce.

Jedna vec je istá: pozitívne a negatívne myšlienky a pocity majú veľký význam pre duševné zdravie. Ľudia musia byť schopní cítiť svoje hranice, musia si uvedomiť, kedy sú pod príliš veľkým tlakom alebo keď niečo môžu stratiť. Život je obmedzený a vo vašom živote je vždy čo stratiť, nielen získať. Aby bola duša v rovnováhe, potrebuje tiež skúsenosti, ktoré sú niekedy náročné. Napríklad v prípade bolesti a smútku sa neodporúča ignorovať alebo potlačiť nepríjemné pocity a jednoducho sa vrátiť do práce. Zdravé zaobchádzanie so všetkými pocitmi môže byť zdravou voľbou.

Konfrontácia namiesto ilúzie: Nepotláčajte, ale precíťte

Prax čistého pozitívneho myslenia často zlyháva kvôli princípu interakcie, princípu actie a reakcie. Takže bez príčiny neexistuje žiadny účinok. To, o čo sa zúfalo a netrpezlivo snažím, sa spravidla nestane bez ďalšieho obviňovania sa, pretože chýba potrebná dôvera. To, čomu sa predovšetkým vyhýbam a nechcem vidieť sa však vyskytuje, pretože sa silno sústreďujem na opak môjho želania.

Život môže odrážať akúkoľvek energiu. Ak sa niekto bojí výšok a povie si, že musí bez akéhokoľvek strachu a napätia ísť hore na vežu, je pravý opak. Tlak a kontrola vytlačujú prirodzený tok dôvery. Ak si táto osoba dovolí, aby namiesto toho cítila búšenie srdca a napätie a aby spoznala život, vesmír ako lojálny spoločník v živote, príznaky sa môžu oslabiť ..Zdroj a ďalšie: https://www.sein.de/mit-leib-und-seele-wuenschen-statt-zwanghaft-positiv-de

Bewusstsein & Gesundheit: Träume verwirklichen ohne zwanghaftes positives Denken (17.August 2020)

Veröffentlicht am August 16, 2020von erstkontakt blog

 

Es ist gut, auch negative Gefühle zuzulassen, um seine Wünsche erfolgreich zu erfüllen. Denn alles, was nicht gefühlt und unterdrückt wird, kann die Entwicklung beeinträchtigen

 

von Anjana Gill

Die Methode des positiven Denkens ist seit Jahren stark verbreitet, längst ist sie zu einem  Millionengeschäft mutiert. Weltweit rufen unzählige Ratgeber und Coaches dazu auf: „Immer lächeln, sich gut fühlen, dann wird auch alles andere gut.“ Auch wenn ein Mensch eine schwere Lebensphase durchlebt, eine positive Haltung soll als Allheilmittel wirken. Doch das Gegenteil ist der Fall. Der Zwang der guten Laune kann auch krank machen, da im Menschen ein Druck aufgebaut wird. Mit der Bitte, negative Gefühle auszuschalten.

Lächeln auf Befehl kann hier nicht die Antwort sein, denn auch Schmerz, Ängste und andere Gefühle möchten wahrgenommen werden. Es heißt, eine positive Grundhaltung ist von Nöten, um wahre Wunder zu erleben. Wie kann es dann gelingen, Wünsche erfolgreich zu erfüllen, wenn es einem nicht immer hundertprozentig gutgeht? Kurzum gefragt: Was sollen wir fühlen, wenn das Leben zur Bewährungsprobe wird?

Der Zwang, positiv zu denken kann krank machen

Steht der Mensch in seinem Leben an einem Punkt, an dem er nicht glücklich ist, ist das aktive „bewusst Werden“ seines Ist-Zustands der erste Schritt. Und auf den ersten Blick scheint es auch einleuchtend, dass positives Denken genau dann hilfreich und richtig ist. Wissenschaftliche Analysen haben zudem die körperlichen und seelischen Vorteile einer optimistischen Lebenshaltung belegen können. Doch die Seele ist ein sehr komplexes Wesen, unsere Gedanken sind nur ein Bestandteil dieses gesamten Gefühlskreislaufes.

So konnte in weiteren Forschungen herausgefunden werden, dass allein der Zwang des positiven Denkens Menschen krank machen kann. Das menschliche Denken baut auf Erfahrungen, Lernprozessen und Konfrontationen in ihrer ganzen Vielfalt auf. Für traumatisierte Menschen oder Personen, die an Depressionen leiden, kann der Zwang des positiven Denkens mitunter schädlich sein. Fakt ist: Jeder Mensch ist individuell, und somit gibt es kein Patentrezept für alle.

Alle Gefühle erlauben, um ins Loslassen zu kommen

Läuft die Erfüllung der eigenen Wünsche nicht nach Plan, rutschen viele Menschen in die Grübelei ab, ein Teufelskreis setzt sich in Gang. Doch träumen ist menschlich, auch wenn die Fantasie mit der Realität manchmal wenig Gemeinsamkeiten aufweist. Reine Tagträumer sind jedoch häufig diejenigen, die in der Passivität steckenbleiben und nicht wirklich handeln. So kann es früher oder später zu einem unglücklichen Erwachen kommen.

Das bedeutet allerdings nicht, dass der Mensch von seinen Herzenswünschen besser loslassen sollte und nicht mehr träumen darf, ganz im Gegenteil. Fakt ist: Die reine Tagträumerei ohne aktives Handeln, mit reiner Grübelei hindern uns eher daran, unsere Wünsche zu realisieren. Die richtige innere Einstellung, eine Konfrontation mit Hindernissen und letztlich die passende Manifestierung mithilfe lebendiger, universeller Kräfte sind entscheidend.

Fest steht: Positive wie negative Gedanken und Gefühle sind für die seelische Gesundheit von großer Bedeutung. Der Mensch muss seine Grenzen spüren können, er muss erkennen, wenn er zu stark belastet wird oder etwas verlieren kann. Das Leben ist endlich und in der eigenen Lebenszeit gibt es auch immer wieder etwas zu verlieren, nicht nur zu gewinnen. Um in der Balance zu bleiben, braucht die Seele phasenweise auch Erfahrungen, die herausfordern. Bei Schmerz und Trauer ist es beispielsweise nicht anzuraten, seine unangenehmen Gefühle wegzudenken oder zu unterdrücken und einfach zur Tagesordnung übergehen. Ein ehrlicher Umgang mit allen Gefühlen kann eine gesunde Wahl darstellen.

Konfrontation statt Illusion: Nicht verdrängen, sondern fühlen

Die Praxis des reinen positiven Denkens scheitert oft am Wechselwirkungsprinzip, dem Prinzip von Actio und Reactio. Demnach gibt es keine Wirkung ohne Ursache. Was ich krampfhaft und ungeduldig anstrebe, wird in der Regel nicht ohne weiteres eintreten, denn es fehlt das nötige Vertrauen. Was ich besonders vermeiden und nicht sehen will, tritt hingegen ein, denn ich konzentriere mich stark auf das Gegenteil meines Wunsches.

Das Leben kann jede Energie spiegeln. Wenn sich jemand bei Höhenangst sagt, dass er sich unter allen Umständen ohne Angst und Anspannung auf einen Turm begeben muss, tritt gerne genau das Gegenteil ein. Druck und Kontrolle verdrängen den natürlichen Fluss des Vertrauens. Erlaubt sich dieser Mensch stattdessen, sein Herzklopfen und die Anspannung zu fühlen und das Leben, das Universum als treuen Lebensbegleiter anzuerkennen, können die Symptome abgeschwächt werden…

Quelle und weiter: https://www.sein.de/mit-leib-und-seele-wuenschen-statt-zwanghaft-positiv-denken/

 

Share this:

Bewusstsein & Gesundheit: Der spirituelle Weg als Transformation unserer Geburtstraumata (30.März 2020)

Povedomie a zdravie: Duchovná cesta ako premena nášho traumatu narodenia

Veröffentlicht am März 30, 2020 von erstkontakt blog

Bild: kharchenkoirina-stock.adobe.com Obrázok: kharchenkoirina-stock.adobe.com


Pohľad indického osvieteného učiteľa Guru Bhaneshwarananda na tému narodenia obsahuje niekoľko prekvapujúcich prvkov. Podľa jeho hesla: „Nehovorím s vami preto aby som vás potešil ale aby som vás otriasol. Toto vám pomôže nájsť pravdu. Vašu pravda. “
Rozhovor Antje Sommera

Antje Sommer: Ľudia hovoria o prvotnej rane, ktorá vzniká od narodenia pretože puto k jednému je oddelené. Rana znie ako bolesť - akoby sme sa z raja narodili do bolestivého života. Vychádzame z nebeských podmienok, z lásky a svetla?

Guru Bhaneshwaranand: Odkiaľ pochádzate, záleží vždy na vašom minulom živote a na tom, čo vo vás bolo keď ste v tom čase opustili svoje telo. Narodili ste sa presne s týmito emóciami a myšlienkami, so zraneniami ale aj s pocitmi šťastia a radosti. To všetko sa ukladá do vašich siedmich čakier a ďalších 8,4 milióna energetických bodov v tele. Takže odkiaľ pochádzate to nemá nič spoločné so svetlom a láskou. Svetlo a láska sú súčasťou vašej životnej duše.
Čo myslíš životnou dušou?
Životná duša je časťou duše, ktorá sa znova a znova inkarnuje. Okolo Zeme je guľa, v ktorej žijú duše medzi vteleniami. Pokiaľ existuje životná duša, skladá sa z troch energií: oheň, vzduch a éter. Keď duša života nájde nové telo, vtedy sa s narodením pridá zem a voda. Nekonečná alebo nič pozostáva iba z éteru, je nedotknuteľná a nad dualitu. Duše života sa tam môžu ponoriť, iba ak boli oslobodené duchovnou cestou. Vrátiť sa k láske a svetlu: V duši života je svetlo, ktoré zodpovedá horúčave alebo ohňu a tiež láska a nenávisť. Láska a nenávisť nie sú zásadne odlišné veci. Odrážajú iba všetky dobré a zlé skúsenosti, ktoré ste mali v predchádzajúcom živote. Preto vaše narodenie nebude nikdy len zlé ale vždy sa stanú aj krásne veci. Napríklad existuje veľa životných duší, ktoré sa rodia so silnou intuíciou, ktorá im pomáha lepšie porozumieť svet. Nikdy sa nenarodíš so zraneniami, ale vždy s krásnymi vecami.

Znie to, akoby duše lietali okolo Zeme a čakali na nové telo. Prečo sa niektorí vracajú rýchlejšie a iné pomalšie?

Niektoré duše sa rodia znova okamžite. Ostatné duše sú uviaznuté vo sfére okolo Zeme a budú znovuzrodené neskôr. Závisí to od ich karmy a toho, čo so sebou prinesú. Za predpokladu, že ste náhle zomrel pri nehode a nemôžete zanechať svoj život pozadu, tak sa držíte svojho starého života, potom môže trvať dlhšie než sa vaša duša znovu narodí.
Kedy duša života skutočne vstúpi do tela?
Po prvé, ako som už povedal, telo má viac ako 8,4 milióna miest na ukladanie energie. Dieťa prežíva všetky skúsenosti, ktoré má matka, pretože obe tela sú priamo spojené. Dieťa alebo jeho telo ich automaticky absorbujú do svojich zásob energie pred narodením. Duša života prichádza iba s prvým dychom. Až potom sa dieťa skutočne narodí. Predtým nemala žiadnu nezávislú identitu. Telo bolo formované rodičmi a stáva sa nezávislým od matky iba prvým dychom. V okamihu keď sa duša a telo spoja a spojí sa všetkých päť prvkov, to astrológovia nazývajú čas narodenia.
Ak je pôrod ťažký, čo táto skúsenosť znamená na fyzickej úrovni?
Všetky skúsenosti, ktoré má telo pred narodením a počas narodenia alebo neskôr, sa môžu opakovať po celý život. Súvisí to s karmou a nemá to nič spoločné s dušou života. To neznamená, že všetky traumy sa berú do budúceho života, ale iba tie, ktoré sa spomínajú vo fáze smrti. Neexistujú pre to žiadne pravidlá. Ale všetko čo sa stane pred narodením je čistá skúsenosť tela, ktoré mohla byť zranené matkou, jej stresom alebo okolnosťami niekde počas tehotenstva. Toto zranenie je uložené v tele dieťaťa, nie v duši života. Dodatočnej traume sa dá zabrániť tým, že sa dieťa narodí čo najprirodzenejšie. V minulosti to bolo normálne. Dnes sú cisárske rezy normálne. To nie je dobré pre vývoj dieťaťa. Počas prirodzeného pôrodu sa u dieťaťa rozvíja sila a vyvíja sa imunitný systém, ktorý je nevyhnutný na to aby bol neskôr zdravý na všetkých úrovniach. Podľa môjho názoru by sa cisársky rez mal používať iba pri komplikáciách.
Má cisársky stav niečo spoločné s karmou?
Karma má vždy vplyv, ale téma cisárskeho rezu sa v posledných desaťročiach rozvinula len veľmi silne. Preto nepoužívajte karmu ako ospravedlnenie cisárskeho rezu, podľa hesla: Ach, karma môjho dieťaťa bola zlá a preto sa narodilo s cisárskym rezom.

Môže lekársky zásah viesť k zmene času narodenia a zničiť zamýšľanú cestu osoby?

Nie, nie je dokonalý čas narodenia. Zakaždým je to o niečo lepšie a o niečo horšie súčasne. Každý má dobré a horšie vlastnosti. Neexistuje dokonalá ľudská bytosť ani dokonalý čas narodenia.

Aké by boli najlepšie životné podmienky novorodenca?

Životná duša sa nemôže narodiť a životná duša nikdy neumrie. Zaberá telo. Duša života je nad rámec narodenia a smrti. Chvíľu je v tele a keď telo prestane správne fungovať t
ak vyžaduje ďalšie telo. Žiadna duša sa nemôže narodiť. Narodiť sa môže iba telo pre dušu. Zvyčajne hovoríme: „Toto je moje telo.“ Ale to tiež znamená: „Ja nie som toto telo.“ Moje meno patrí môjmu telu. Ale „ja“ sa líši od „môjho tela“. Pokiaľ ide o narodenie, musíme preto rozlišovať medzi duchovnou a fyzickou úrovňou. Z duchovného hľadiska nezáleží na druhu narodenia. Nemá žiadny vplyv na dušu života. Duša života nie je nikdy dieťa. Nikdy nie je mladý a nikdy starý. Na fyzickej úrovni je to iné. Všetko, čo sa tam stane má vplyv na túto fyzickú úroveň. Preto majú rodičia pri vytváraní nového tela veľkú zodpovednosť. Mali by ste starostlivo zvážiť, či sa cítite schopní dobre starať sa o toto telo dvadsať rokov.

Ak je pôrod traumatický: Aký to má dopad na život človeka?

Vo vašom neskoršom živote hrá narodenie veľmi dôležitú úlohu. Z tohto dôvodu zaznamenávame čas narodenia a astrológovia môžu okamžite predpovedať celý váš život, ktorý závisí od vašej karmy a traumy, ktorú ste si so sebou priniesli ako životnú dušu alebo ako ľudskú bytosť z minulého života. Čas narodenia je určený osudom. Nemyslím si však, že existuje prvotná rana ako ste sa zmienili na začiatku nášho rozhovoru, pretože existuje iba jeden význam, ktorý duša života sleduje a ktorá sa má stať úplnou. To nám bráni mať rôzne traumy, ktoré súvisia s narodením alebo s minulým životom a tiež s dušou života. Ak sa tieto traumy nevyriešia, nemôžeme pokračovať.

Existujú tri dôvody: Ako už bolo uvedené, prvá súvisí so skúsenosťami počas procesu umierania. Druhým dôvodom je to, že ak je duša zaseknutá a pamätá si minulý život, nemusí chcieť vstúpiť do ďalšieho života. Prichytená v cykle života a smrti je nútená vrátiť sa do života, čo sa jej nepáči. Môže to byť tiež trauma. Tretia vec, ktorá je veľmi dôležitá pre všetky tieto detské traumy, je to, ako sa k nám správajú naši rodičia, ale aj ostatní ľudia okolo nás, naši učitelia a sociálna komunita. To všetko sú traumy, ktoré musíme úspešne opustiť aby sme sa stali úplnými. Existuje mnoho liečebných metód, ktoré sa snažia zvrátiť tieto traumy návratom do detstva a odhalením toho, čo sa tam stalo. Tieto terapie sú užitočné, ale úspechy väčšinou trvajú iba určitý čas a nie navždy.

Tí, ktorí chcú nechať svoje traumy navždy, musia začať svoju duchovnú cestu preto aby rozpustili strach, nenávisť, hanbu, hnev a ilúziu lásky. Potom bude život ľahký.

Môžu rodičia urobiť niečo pre svoje deti, aby im uľahčili život?

Rodičia sú prvými učiteľmi dieťaťa. Všetko, čo učia rastúcemu telu počas tehotenstva je uložené v 8,4 milióna energetických bodoch dieťaťa - bez ohľadu na to, či počúvajú hudbu, študujú náboženstvo alebo čítajú duchovné knihy. Rodičia tu nesú veľkú zodpovednosť. Najdôležitejšou vecou je samozrejme láska. Nemôžete dať svojmu dieťaťu dobrý štart bez lásky. Láska znamená nechať ísť, nevlastniť, nič neočakávať, nechcieť mať pravdu a prijať dieťa tak ako je. Dieťa nepotrebuje nič viac ako lásku ...


Share this:

Die Sichtweise des indischen erleuchteten Lehrers Guru Bhaneshwaranand zum Thema Geburt hält einige überraschende Elemente bereit. Frei nach seinem Motto: „Ich spreche nicht zu dir, um dir zu gefallen, sondern um dich aufzurütteln. Das wird dir helfen, die Wahrheit zu finden. Deine Wahrheit.“

Ein Interview von Antje Sommer

Antje Sommer: Menschen sprechen von einer Urwunde, die durch die Geburt entsteht, weil das Band zum Eins-Sein getrennt wird. Wunde klingt nach Schmerz – so als würden wir aus dem Paradies in ein schmerzvolles Leben geboren. Kommen wir aus paradiesischen Verhältnissen, aus Liebe und Licht?

Guru Bhaneshwaranand: Wo du herkommst, hängt immer von deinem vergangenen Leben ab und davon, was in dir war, als du deinen Körper damals verlassen hast. Du wirst mit genau diesen Emotionen und Gedanken geboren, mit den Verletzungen, aber auch mit den Gefühlen von Glück und Freude. Das alles ist in deinen sieben Chakren und weiteren 8,4 Millionen Energiepunkten im Körper gespeichert. Wo du herkommst, hat also nichts mit Licht und Liebe zu tun. Licht und Liebe sind Teil deiner Lebensseele.

Was verstehst du unter Lebensseele?

Eine Lebensseele ist der Teil der Seele, der immer wieder inkarniert. Um die Erde herum gibt es eine Sphäre, in der sich die Lebensseelen zwischen den Inkarnationen aufhalten. Solange sich die Lebensseele dort befindet, besteht sie aus den drei Energien Feuer, Luft und Äther. Wenn die Lebensseele einen neuen Körper findet, kommen mit der Geburt Erde und Wasser dazu. Das Unendliche oder Nichts besteht nur aus Äther, ist unverletzbar und jenseits von Dualität. Dort können Lebensseelen erst eintauchen, wenn sie über den spirituellen Pfad die Befreiung erlangt haben. Um auf Liebe und Licht zurückzukommen: In einer Lebensseele ist also Licht, was der Hitze oder dem Feuer entspricht, und es gibt auch Liebe und Hass. Wobei Liebe und Hass nicht grundsätzlich verschiedene Dinge sind. Sie spiegeln nur alle guten und schlechten Erfahrungen wider, die du in deinem vorherigen Leben gemacht hast. Daher wird deine Geburt niemals nur schlecht sein, sondern es wird immer auch Schönes dabei passieren. Zum Beispiel gibt es viele Lebensseelen, die mit einer starken Intuition geboren werden, die ihnen hilft, die Welt besser zu verstehen. Du wirst niemals nur mit Wunden geboren, sondern immer auch mit Schönem.

Das klingt so, als fliegen die Lebensseelen um die Erde und warten auf einen neuen Körper. Warum kommen manche schneller und andere langsamer zurück?

Manche Lebensseelen werden sofort wiedergeboren. Andere Seelen stecken in der Sphäre um die Erde fest und werden später wiedergeboren. Das ist von ihrem Karma abhängig und von dem, was sie mitbringen. Angenommen, du bist plötzlich bei einem Unfall gestorben und kannst dein Leben nicht hinter dir lassen, hältst also an deinem alten Leben fest, dann kann es länger dauern, bis deine Lebensseele wiedergeboren wird.

Wann tritt die Lebensseele tatsächlich in den Körper ein?

Zunächst mal hat der Körper – wie gesagt – über 8,4 Millionen Energiespeicherpunkte. Alle Erfahrungen, die die Mutter macht, erfährt auch das Kind, weil beide Körper unmittelbar miteinander verbunden sind. Das Kind bzw. sein Körper nimmt sie automatisch vor der Geburt in seinen Energiespeichern auf. Die Lebensseele tritt erst mit dem ersten Atemzug ein. Erst dann ist das Kind richtig geboren. Vorher hat es keine unabhängige Identität. Der Körper wurde durch die Eltern geformt und wird erst durch den ersten Atemzug unabhängig von der Mutter. Den Moment, wenn Lebensseele und Körper zusammenkommen und sich alle fünf Elemente vereinigen, nennen Astrologen die Geburtszeit.

Wenn eine Geburt schwierig verläuft, was bedeutet diese Erfahrung auf körperlicher Ebene?

Alle Erfahrungen, die der Körper vor und während der Geburt oder auch später macht, wird er möglicherweise ein Leben lang wieder und wieder erleben. Das hat mit dem Karma und nichts mit der Lebensseele zu tun. Das heißt nicht, dass alle Traumata in das nächste Leben mitgenommen werden, sondern eben nur die, die in der Todesphase erinnert werden. Es gibt dafür keine Regeln. Aber alles das, was vor der Geburt geschieht, ist eine reine Erfahrung des Körpers, der vielleicht irgendwo während der Schwangerschaft durch die Mutter, ihren Stress oder die Umstände verletzt wurde. Diese Verletzung wird im Körper des Kindes gespeichert, nicht in der Lebensseele. Es können zusätzliche Traumata verhindert werden, indem die Geburt eines Kindes so natürlich wie möglich gestaltet wird. Das war früher normal. Heute sind Kaiserschnitt-Geburten normal. Das ist nicht gut für die Entwicklung eines Kindes. Bei der natürlichen Geburt entwickelt das Kind Kraft und das Immunsystem bildet sich aus, was notwendig ist, um später auf allen Ebenen gesund zu sein. Kaiserschnitt sollte meiner Ansicht nach nur bei Komplikationen angewendet werden.

Hat ein Kaiserschnitt etwas mit dem Karma zu tun?

Das Karma hat immer einen Einfluss, aber die Kaiserschnitt-Thematik hat sich erst in den letzten Jahrzehnten so stark entwickelt. Deshalb lass uns Karma nicht als Entschuldigung für einen Kaiserschnitt heranziehen, nach dem Motto: Oh, das Karma meines Kindes war schlecht und deshalb wurde es mit Kaiserschnitt geboren.

Kann der Eingriff der Medizin dazu führen, dass durch die Veränderung der Geburtszeit der vorgesehene Weg eines Menschen zerstört wird?

Nein, es gibt keine perfekte Geburtszeit. Jede Zeit ist ein bisschen besser und ein bisschen schlechter zugleich. Jeder Mensch hat einige gute und einige schlechtere Qualitäten. Es gibt kein perfektes menschliches Wesen und keine perfekte Geburtszeit.

Was wären die besten Lebensumstände für eine neugeborene Lebensseele?

Eine Lebensseele kann nicht geboren werden und eine Lebensseele stirbt nie. Sie besetzt einen Körper. Die Lebensseele ist jenseits von Geburt und Tod. Sie ist eine Zeitlang im Körper und wenn der Körper nicht mehr richtig funktioniert, nimmt sie sich einen anderen Körper. Keine Seele kann geboren werden. Es kann nur ein Körper für die Seele geboren werden. Wir sagen normalerweise: „Das ist mein Körper.“ Das heißt aber auch: „Ich bin nicht dieser Körper.“ Mein Name gehört zu meinem Körper. Doch das „Ich“ ist etwas anderes als „mein Körper“. Bezüglich der Geburt müssen wir daher zwischen der spirituellen und körperlichen Ebene unterscheiden. Aus spiritueller Sicht spielt die Art der Geburt keine Rolle. Sie hat keinen Einfluss auf die Lebensseele. Eine Lebensseele ist niemals ein Kind. Sie ist niemals jung und niemals alt. Auf körperlicher Ebene ist das anders. Alles, was dort passiert, hat Auswirkungen auf dieser körperlichen Ebene. Deshalb tragen Eltern eine große Verantwortung, wenn sie einen neuen Körper entstehen lassen. Sie sollten sich gut überlegen, ob sie sich in der Lage fühlen, zwanzig Jahre lang gut für diesen Körper zu sorgen.

Wenn eine Geburt traumatisch verläuft: Welchen Einfluss hat das auf das Leben eines Menschen?

Die Geburt spielt eine sehr wichtige Rolle für dein späteres Leben. Deshalb halten wir die Geburtszeit fest und Astrologen können sofort dein ganzes Leben voraussagen, das abhängig ist von deinem Karma und den Traumata, die du als Lebensseele bzw. als menschliches Wesen aus dem vergangenen Leben mitgebracht hast. Die Zeit der Geburt wird vom Schicksal bestimmt. Ich denke aber nicht, dass es eine Urwunde gibt, wie du sie am Anfang unseres Gesprächs erwähnt hast, weil es nur einen Sinn gibt, den die Lebensseele verfolgt, und das ist, vollständig zu werden. Was uns daran hindert, sind die verschiedenen Traumata, die mit der Geburt zu tun haben oder mit dem vergangen Leben und auch mit der Lebensseele. Wenn diese Traumata nicht aufgelöst werden, können wir nicht weitergehen.

Es gibt drei Gründe: Der Erste hat, wie schon erwähnt, mit den Erfahrungen während des Sterbeprozesses zu tun. Der zweite Grund ist: Wenn eine Lebensseele feststeckt und sich an das vergangene Leben erinnert, will sie möglicherweise nicht in das nächste Leben eintreten. Gefangen im Kreislauf von Leben und Tod wird sie gezwungenermaßen zurück ins Leben geschickt, was ihr nicht gefällt. Auch das kann ein Trauma sein. Das Dritte, was sehr wichtig ist für all diese Traumata in der Kindheit, ist, wie unsere Eltern uns behandeln, aber auch andere Menschen, die in der Nähe sind, unsere Lehrer und auch die soziale Gemeinschaft. All das sind Traumata, die wir erfolgreich hinter uns lassen müssen, um vollständig zu werden. Es gibt viele Therapie-Methoden, die versuchen, diese Traumata rückgängig zu machen, indem sie zurück in die Kindheit gehen und aufdecken, was dort passiert ist. Diese Therapien sind hilfreich, aber meistens halten die Erfolge nur eine Zeitspanne und nicht für immer.

Wer seine Traumata für immer hinter sich lassen will, muss seine spirituelle Reise beginnen, um Angst, Hass, Scham, Wut und die Illusion der Liebe aufzulösen. Dann wird das Leben einfach werden.

Können Eltern etwas für ihre Kinder tun, um ihnen den Start ins Leben zu erleichtern?

Eltern sind die ersten Lehrer eines Kindes. Alles, was sie dem heranwachsenden Körper in der Schwangerschaft beibringen, wird in den 8,4 Millionen Energiepunkten des Kindes gespeichert – egal ob sie Musik hören, sich mit Religion beschäftigen oder spirituelle Bücher lesen. Eltern haben hier eine große Verantwortung. Das Wichtigste ist natürlich die Liebe. Ohne Liebe kannst du deinem Kind keinen guten Start geben. Liebe heißt loszulassen, nicht zu besitzen, nichts zu erwarten, nicht Recht haben zu wollen und das Kind zu akzeptieren, wie es ist. Ein Kind braucht nichts anderes als Liebe…

Quelle und weiter: https://www.sein.de/der-spirituelle-weg-als-transformation-unserer-geburtstraumata/

Share this:

Bewusstsein & Gesundheit: Wie man im Bewusstsein heilt – oder einfach mal den Schalter umlegt (04.März 2020)

Vedomie a zdravie: Ako sa liečiť vo vedomí - alebo jednoducho prepnúť prepínač

Veröffentlicht am März 5, 2020 von erstkontakt blog

 Obrázok: pixabay.com

Či sa nám to páči alebo nie - naše myslenie, cítenie a konanie má veľa spoločného s tým, čo prežívame. Preto môžeme ovplyvniť aj naše životy, ak použijeme dar nášho vedomia

Martina Blatt

Aj keď sa vedomie v posledných rokoch zmenilo a pozitívne zvýšilo, stále sa nezdá byť zrejmé, že sa vytvára vlastná realita života. Možno ste si o tom prečítali. Ale ako to väčšina ľudí robí nie je pre väčšinu ľudí jasné a to každý deň podvedome. Predstavivosť vytvára realitu, t. povedomie je jedinou realitou. Všetko, čo si dokážem predstaviť, môžem pozvať do svojho života. Môžem si zvoliť, kým budem - tým, kým si dokážžem predstaviť. Vyskúšajte sami!

Stav vedomia podľa vlastného výberu

Každý človek má stav vedomia, v ktorom každý deň zotrváva. Koná z tohto stavu vedomia, podľa jeho sebaobrazu, čo je a čo verí. Jeho emócie, myšlienky a pocity sú tiež súčasťou jeho zvoleného sebaobrazu. On si myslí, že je. To môže viesť k duševným nedorozumeniam jednoducho preto, že nie je v bdelom stave vedomia. Jednoducho si neuvedomuje, že v ňom zotrváva každý deň.

Jedinou vecou, ​​ktorú si možno všimnete, môžu byť fyzické príznaky, ktoré naznačujú, že niečo nie je v rovnováhe. Väčšinou ide o mentálne - emocionálne nezhody, ktoré vyrastali z neaktívneho stavu vedomia. Tieto nezhody vedú k vnútorným konfliktom, ktoré sa pri opakovanom opakovaní opakujú a ktoré sa následne prejavujú aj vo fyzickom svete. Na vyriešenie vnútorných konfliktov je vhodné vykonať opravu vedomia. A zároveň zvoliť stav vedomia, ktorý zodpovedá vášmu vlastnému ideálu a túžbe srdca.

Spojte sa so zdrojom vo vás

Ako však opravíte vedomie? Najjednoduchším a najúčinnejším spôsobom je spojenie so zdrojom čistého bytia (yššie JA/srdcová čakra). Na tomto mieste je možné priamo vykonať zmeny. Je to miesto pravdy, múdrosti a lásky. Zmeny tu môžu prebehnúť veľmi rýchlo tým, že si uvedomíme našu božskú silu. Vedieť, že je možné všetko.

Aby ste mohli robiť zmeny, mali by ste mať jasno v tom o čo ide a čo presne by sa malo zmeniť. Vedomá, každodenná myseľ zvyčajne nemôže tieto veci vnímať. Preto sa požadované informácie získavajú z hlbokého, uvoľneného stavu bytia. Môže trvať istý čas, kým sa odpovede uvidia a porozumejú. Každý však má prístup k týmto hlbokým vedomostiam. Nepotrebuje žiadne špeciálne zručnosti, iba ochotu a vieru, že je to možné.

Hlboké videnie a vedomosti

Spojením s úrovňou bytia majú ľudia nepredstaviteľné možnosti. S otvorenými očami vidí viac, ako to, čo vidí. Vidí hlbšie a môže tak odhaliť skutočnú príčinu fyzických sťažností. Cielenými vnútornými otázkami v komunikácii so zdrojom (s vlastným zdrojom) sa dajú zistiť všetky vnútorné konflikty, ktoré by zostali skryté pred každodenným porozumením.

Vykonajte zmeny

Pre tých, ktorí veria, je všetko možné! Keď pracujem s človekom a vidím základné konflikty alebo príčiny, zmeníme situáciu tak ako to vyplýva zo zdroja a ako je to pre túto osobu najlepšie. To sa deje kladením otázok o zdroji a vložením vhodných odpovedí do energetického systému danej osoby. Môže ísť o emocionálnu prácu alebo situácie, ktoré sa jednoducho prepíšu v duchu požadovaného výsledku. Podľa toho aké informácie poskytuje vlastný zdroj. Pretože tento proces je prevažne mentálny, obyčajne sú potrebné iba krátke otázky týkajúce sa počiatočnej situácie alebo želaní osoby ...
 

Bild: pixabay.com

Ob wir es wollen oder nicht – unser Denken, Fühlen und Handeln hat viel mit dem zu tun, was wir erleben. Darum können wir auch Einfluss nehmen auf unser Leben, sofern wir die Gabe unseres Bewusstseins nutzen

von Martina Blatt

Obwohl sich das Bewusstsein in den letzten Jahren positiv verändert hat und angestiegen ist, scheint es für den ein oder anderen noch immer nicht klar zu sein, dass eigene Lebensrealitäten selbst erschaffen werden. Eventuell hat man darüber gelesen. Aber wie man das macht, und dass man es unbewusst täglich tut, das ist den wenigsten Menschen klar. Vorstellungskraft schafft Realität, d.h. Bewusstsein ist die einzige Realität. Alles was ich mir vorstellen kann, kann ich in mein Leben einladen. Ich kann wählen der- oder diejenige zu sein, die ich sein möchte, sofern ich es mir vorstellen kann. Probieren Sie es selber aus!

Selbst gewählte Bewusstseinszustände

Jeder Mensch hat einen Bewusstseinszustand, in dem er tagtäglich verweilt. Er handelt aus diesem Bewusstseinszustand heraus, entsprechend seinem Selbstbild, was er ist und was er glaubt zu sein. Seine Emotionen, Gedanken und Gefühle sind ebenfalls ein Teil seines gewählten Selbstbildes. Er ist, was er denkt zu sein. Auf diese Weise kann es schon einmal zu geistigen Missverständnissen kommen, einfach, weil er sich nicht in einem wachen Bewusstseinszustand befindet. Er ist sich schlichtweg nicht bewusst, dass er darin tagtäglich verweilt.

Das Einzige, was eventuell irgendwann bemerkt wird, können körperliche Symptome sein, die darauf hinweisen, dass irgendetwas aus dem Gleichgewicht geraten ist. Meist handelt es sich um geistig – emotionale Fehlverknüpfungen, die aus einem nicht förderlichen Bewusstseinszustand heraus erwachsen sind. Durch diese Fehlverknüpfungen kommt es zu inneren Konflikten, die bei ständiger Wiederholung zur Gewohnheit werden und die sich infolgedessen auch in der physischen Welt ausdrücken. Um innere Konflikte zu lösen, empfiehlt es sich, eine Korrektur im Bewusstsein vorzunehmen. Und gleichzeitig einen Bewusstseinszustand zu wählen, der dem eigenen Ideal und Herzenswunsch entspricht.

Verbinde dich mit der Quelle in Dir

Wie aber nimmt man eine Korrektur im Bewusstsein vor? Der einfachste und effizienteste Weg läuft über die Verbindung mit der Quelle des reinen Seins. Dies ist der Ort, von wo aus direkt Veränderungen vorgenommen werden können. Es ist ein Ort der Wahrheit, Weisheit und Liebe. Veränderungen können hier sehr schnell vonstatten gehen, indem man sich seiner göttlichen Kraft bewusst ist. In dem Wissen, dass alles möglich ist.

Um Veränderungen vornehmen zu können, sollte man sich klar darüber sein, worum es gerade geht und was genau verändert werden soll. Der bewusste, alltgliche Verstand kann diese Dinge in der Regel nicht wahrnehmen. Darum werden die benötigten Informationen aus einem tiefen, entspannten Seinszustand abgerufen. Es mag möglicherweise etwas Übung erfordern, die Antworten zu sehen und zu verstehen. Doch ist es für jeden möglich, dieses tiefe Wissen abzurufen. Es benötigt keine besonderen Fähigkeiten, nur die Bereitschaft und den Glauben daran, dass es möglich ist.

Tiefes Sehen und Wissen

Durch das Verbinden mit der Seins-Ebene stehen dem Menschen ungeahnte Möglichkeiten zur Verfügung. Er sieht mehr als das, was er mit geöffneten Augen zu sehen vermag. Er sieht tiefer und kann somit die wahre Ursache von physischen Beschwerden aufdecken. Durch gezielte, innere Fragestellung in Kommunikation mit der Quelle lassen sich all die inneren Konflikte aufspüren, die dem Alltagsverstand verborgen geblieben wären.

Veränderungen bewirken

Alles ist möglich, für den der glaubt! Wenn ich mit einer Person arbeite und sehe, welch inneren Konflikte oder Ursachen zugrunde liegen, verändern wir die Situation so, wie es von der Quelle kommt und wie es für diese Person am Besten ist. Das geschieht, indem ich der Quelle Fragen stelle und die entsprechenden Antworten in das Energiesystem dieser Person hineingebe. Dabei kann es sich um Gefühlsarbeit handeln, oder auch um Situationen, die einfach im Geiste zu dem gewünschten Ergebnis umgeschrieben werden. Je nachdem, welche Informationen von der Quelle bereitgehalten werden. Da diese Prozess überwiegend mental geschehen, sind in der Regel nur kurze Rückfragen zur Ausgangssituation oder zum Wunsch der Person notwendig…

Natürlich gesund: Jünger werden mit Heilpflanzen…. (03.Januar 2020) Prirodzene zdravé: omladnúť s liečivými rastlinami….

Veröffentlicht am Januar 3, 2020 von erstkontakt blog

 

„Fontána mladých liečivých rastlín“: Najmä v novom roku by sa malo oplatiť pozrieť sa znova na divoké byliny a liečivé rastliny. Liečivé rastliny sa nepovažujú iba za látky podporujúce zdravie, ale aj za spôsob vynulovania biologických hodín. h. byť mladší.

Žihľava a spol.

Jednou z najpopulárnejších rastlín sú žihľavy. Bolestivý dotyk s jej listami je mnohým z nás určite známy už od detstva. Je však výhodné zaoberať sa účinkami tej rastliny. Žihľavy pomáhajú pri tvorbe nových krviniek. To spúšťa naliehavo potrebné omladenie buniek, ktoré by malo zastaviť proces starnutia.

Žihľavy okrem toho pomáhajú stimulovať metabolizmus a okrem iného posilňujú váš imunitný systém. Ak narazíte na žihľavy počas roka, zabezpečte si tento jednoduchý a prírodný liek: čaj z neho môže byť ľahko a prirodzene vyrobený. Pripravte štvrtinový liter vody prevarením, nalejte ho na „hromadu lyžice“ žihľavy (tiež rozdrvenej) a potom nechajte výsledný čaj strieť asi 10 minút. Čaj je tiež chutný.

Ľubovník bodkovaný je tiež známy mnohým z nás. Má antidepresívny účinok a podporuje množstvo životne dôležitých funkcií. Kvety ľubovníka bodkovaného môžete použiť na výrobu oleja, ktorý uvoľní vaše svaly. Na tento účel jednoducho použite nádobu na džem, ktorú ste predtým umyli. Naplňte nádobu asi 75% kvetmi ľubovníka bodkovaného a potom do nádoby nalejte ďalší olivový olej. Výslednú zmes jednoducho nechajte mesiac. Potom kvety vyberiete a výsledný olej môžete použiť na terapiu a starostlivosť.

Zdroj a ďalšie informácie: https://www.politaia.org/juenger-werden-mit-heilpflanzen/

 

Natürlich gesund: Jünger werden mit Heilpflanzen…. (03.Januar 2020)

 

„Jungbrunnen Heilpflanzen“: Gerade im neuen Jahr dürfte es sich lohnen, Wildkräuter und Heilpflanzen wieder in den Blick zu nehmen. Heilpflanzen gelten nicht nur als „gesundheitsfördernd“, sondern auch als Möglichkeit, die biologische Uhr wieder zurückzustellen, d. h. jünger zu werden.

Brennnessel und Co.

Eine der bekannteren Pflanzen sind etwa Brennnesseln. Die schmerzhafte Berührung mit den Blättern ist vielen von uns sicher noch aus der Kindheit bekannt. Dennoch ist es vorteilhaft, sich mit den Wirkungen der Pflanze zu beschäftigen. Brennnesseln helfen bei der Bildung von neuen Blutkörperchen. Damit stoßen sie die dringend nötige Verjüngung von Zellen an, was wiederum den Alterungsprozess aufhalten dürfte.

Zudem helfen Brennnesseln, den Stoffwechsel anzuregen und auf diese Weise unter anderem die eigenen Abwehrkräfte zu stärken. Wenn Sie im Laufe des Jahres auf Brennnesseln stoßen, sichern Sie sich dieses einfache und natürliche Heilmittel: Daraus lässt sich einfach und natürlich Tee produzieren. Bereiten Sie ein Viertel Liter Wasser auf, indem sie es kochen, dieses über einen „gehäuften Esslöffel“ mit Brennnessel (auch zerstoßen) gießen und den so entstandenen Tee dann rund 10 Minuten ziehen lassen. Zudem ist der Tee wohlschmeckend.

Auch Johanniskraut dürfte vielen von uns bekannt sein. Es wirkt anti-depressiv und fördert zahlreiche Vitalfunktionen. So können Sie die Blüten des Johanniskrauts nutzen, um daraus ein Öl zu produzieren, das Ihre Muskeln entspannt. Benutzen Sie für diesen Zweck einfach ein Konfitüreglas, das Sie vorher auswachsen. Füllen Sie das Glas etwa zu 75 % mit den Blüten des Johanniskrauts auf und gießen dann zusätzlich Olivenöl in den Behälter. Die so entstandene Mischung lassen Sie einfach einen Monat lang stehen. Dann entnehmen Sie die Blüten und können das so entstandene Öl schließlich für die Therapie und Pflege nutzen.

Quelle und mehr: https://www.politaia.org/juenger-werden-mit-heilpflanzen/

 

Bewusstsein & Gesundheit: Zirbeldrüse – ihre Bedeutung für das Immunsystem (23.Dezember 2019)

Veröffentlicht am Dezember 23, 2019 von erstkontakt blog

Vedomie a zdravie: Pineal Gland/šišinka - jejvýznam pre imunitný systém 

Šišinka má veľkosť iba niekoľko milimetrov ale riadi dôležité procesy v ľudskom tele. S pomocou hormónu melatonín ovláda šišinka ľudské hodiny a tým aj cirkadiánny rytmus. Melatonín tiež hrá dôležitú úlohu v imunitnom systéme a preto je obzvlášť zaujímavý pre pacientov s autoimunitnými chorobami. Dozviete sa tu o dôležitosti epifýzy pre imunitný systém.

Čo je epifýza?

Šišinka (1) je endokrinná žľaza, ktorá je dlhá až osem milimetrov a hrubá päť milimetrov a váži u dospelých približne 0,1 gram. Endokrinná žľaza uvoľňuje látky, ktoré vytvára priamo do krvi.

Šišinka, nazývaná tiež epifýza, leží priamo na epitele, časti stredného mozgu. Spolu s epifýzou tá časť mozgu riadi rytmus spánku a bdelosti.

Napriek svojej malej veľkosti a nízkej hmotnosti je epifýza veľmi dôležitá pre fungovanie tela. Dôvod: epifýza preberá syntézu melatonínu. Pozostáva predovšetkým z pinealocytov, sekrečných buniek a gliových buniek, ktoré podporujú a elektricky izolujú nervové bunky.

Šišinka produkuje melatonín zo serotonínu. Hormón melatonín má pre ľudské telo obrovský význam. Nazýva sa tiež hormón temnoty (2), pretože svetlo reguluje syntézu melatonínu, ako aj „spánku hormónu“.

Čo robí epifýza?

Šišinka predovšetkým určuje, ako dobre spíme a aký je náš denný rytmus. Fotocitlivé bunky (3) v oku informujú o intenzite a zložení dopadajúceho svetla do mozgu.

Keď stmavne tak vytvorí viac melatonínu. Keď svitane, šišinka prestane produkovať melatonín. Tento hormón nás nielen unavuje, ale tiež ovplyvňuje početné orgány v tele a imunitný systém.

Obtiažne meranie - koľko melatonínu je normálne?

Počas dňa sa priemerná hladina melatonínu 10 pg na ml krvi považuje za normálnu. To je asi desatina množstva melatonínu v noci. Pikogram je miliónta časť miligramu.

Štúdia z Kalifornie z roku 2013 (4) ukázala, že fajčenie obmedzuje produkciu melatonínu, zatiaľ čo v zime sa môžu mierne zvýšiť hladiny melatonínu. Koncentrácia melatonínu je preto najvyššia medzi druhou a piatou ráno.

Metóda merania je však zložitá: odoberanie vzoriek krvi v noci alebo odoberanie vzoriek slín v noci prerušujú spánok a tak narušujú rytmus spánku. Analýza ranného moču môže tiež poskytnúť informácie o hladine melatonínu. Uvedená štúdia preto odporúča navzájom kombinovať rôzne metódy merania.

Je zaujímavé, že malé množstvo tohto hormónu vzniká priamo v oku. Črevo tiež produkuje melatonín. Stále však nie je jasné koľko melatonínu sa produkuje v tráviacom trakte. V skutočnosti je väčšina melatonínu v tele v tráviacom systéme (5), čo je asi 400-krát viac ako v epifýze.

Ak nevyrába melatonín počas dňa tak zdá sa, že črevo preberá produkciu tejto dôležitej látky. Toto sa preukázalo iba v pokusoch na zvieratách (6). Nie je tiež známe či melatonín produkovaný v čreve môže tiež pôsobiť systémovo - v celom tele.

Melatonin a imunitný systém

Veľký význam melatonínu pre imunitný systém je však teraz nesporný:

Ako sa lepšie skúma vplyv melatonínu na imunitný systém:

Imunitný systém podlieha cirkadiánnym rytmom, takže pôsobí odlišne v rôznych denných a nočných hodinách. Zatiaľ čo počas dňa prevládajú anabolické procesy (hromadenie), v noci sú dôležitejšie katabolické procesy (rozklad): telo ukladá nové vedomosti, posilňuje autofágiu, opravuje menšie poškodenie kostí a svalov. Mnoho je riadené imunitným systémom.

Počas dňa sú na imunitných bunkách úplne odlišné podmienky a činnosti ako v noci - tieto podmienky musia podliehať prirodzenému rytmu, aby telo a imunitný systém mohli dobre fungovať.

V španielskej štúdii (7) sa v roku 2013 dospelo k záveru, že melatonín má funkciu tlmivého roztoku. Pri akútnom a chronickom zápale má hormón protizápalový účinok, najmä pri ochoreniach centrálneho nervového systému, napríklad pri roztrúsenej skleróze (8).

Protizápalová funkcia melatonínu hrá dôležitú úlohu pri všetkých autoimunitných chorobách, napríklad pri IBD (chronické zápalové ochorenia čriev), ale tiež pri Hashimotovej tyreoiditíde a Crohnovej chorobe. Tiež sa dokázalo (9), že melatonín má silný antioxidačný účinok. Okrem iného chráni pred aktiváciou tzv. zápalov. Sú to látky, ktoré alarmujú cytokíny, ktoré zase vyvolávajú zápalové reakcie.

Antioxidačné účinky vyvíjajú melatonín priamo (ako antioxidant) zvyšovaním tvorby antioxidačných enzýmov a glutatiónu.

Dajte si pozor na reumatoidnú artritídu

Priaznivé účinky melatonínu pri autoimunitných ochoreniach však nemožno zovšeobecniť. Pacienti s rheumatoidnou artritídou už majú zvýšenú hladinu melatonínu (10). Štúdia z roku 2007 (11) ukázala, že nízke dávky melatonínu zvyšujú zápalové markery v krvi ľudí s rheumatoidnou artritídou. Užívanie 10 miligramov melatonínu denne však neovplyvnilo klinické príznaky.

Kontroverzná úloha pri lupuse a ulceróznej kolitíde

Úloha melatonínu pri ulceróznej kolitíde bola doteraz nejasná. V roku 2006 španielski vedci (12) zistili, že krátkodobé používanie zlepšilo príznaky u zvierat s ulceróznou kolitídou. Pri dlhodobej liečbe sa však pozitívny účinok zvrátil.

Účinok melatonínu pri lupus erythematodes je tiež kontroverzný. V španielskej štúdii (13) s potkanmi bol melatonín v roku 2006 závislý od pohlavia. Stav samíc sa zlepšil, zatiaľ čo samce, ktoprým podali melatonín sa ochorenie zhoršilo. Čínski vedci (14) pri pokusoch na zvieratách v roku 2010 dospeli k záveru, že melatonín má priaznivý vplyv na lupus erythematosus.

Melatonín pre krásnu pokožku

Melatonín, ktorý je voľne predajný sa stal populárnym doplnkom stravy a to vďaka jeho pozitívnym účinkom na poruchy spánku a oneskorenie v prúdení. Tento hormón je schopný prekročiť hematoencefalickú bariéru (15). Preto orálne používaný melatonín ovplyvňuje celé telo. Okrem toho sa zdá, že melatonín spomaľuje proces starnutia pokožky (16) a to aj tým, že chráni mitochondrie kožných buniek. Mitochondrie - jednoducho povedané - sú dodávatelia energie do buniek.

Dobrý spánok: dôležité pre zdravie

Je isté, že dobrý spánok podporuje vaše zdravie rôznymi spôsobmi. Je tiež zrejmé, že melatonín je dôležitý pre zdravý spánok.

Pri mnohých autoimunitných ochoreniach nie sú vnútorné hodiny mimo rovnováhy. Ukázalo sa, že poruchy spánku zvyšujú riziko rozvoja autoimunitných chorôb. Ukázala to štúdia (17) s takmer 85 000 účastníkmi na Taiwane. Vedci sledovali tieto témy tri roky v rokoch 2000 až 2003.

Výsledok: u ľudí s poruchami spánku sa s väčšou pravdepodobnosťou vyvinula reumatoidná artritída, ankylozujúca spondylitída, lupus erythematodes a systémová skleróza. Poruchy spánku (18) okrem toho často vedú k depresii. Naopak, veľa ľudí s depresiou narušilo spánkové cykly. Depresia zase podporuje rozvoj autoimunitných chorôb - začarovaný cyklus.

Duchovný význam epifýzy

Malá žľaza udržiavala v záhade mystikov a vedcov celé obdobia a milénia. V hinduizme je šišinka sedlom siedmej čakry. Takzvaná korunná čakra predstavuje spojenie medzi ľudským telom a kozmickou energiou, na druhej strane západní vedci sa viac sústredili na fyziologický význam epifýzy. Vedci v staroegyptskej Alexandrii vedeli o existencii kužeľového orgánu. Mysleli si, že je to zásuvka, ktorá ovláda spomienky.

Objav epifýzy - história

René Descartes, zakladateľ racionalizmu, mal podozrenie na priame spojenie medzi očami a epifýzou. Pediatr Otto Heubner v roku 1898 uznal, že chlapci s predčasným nástupom puberty mali nadpriemerný epifýzny nádor. Endokrinné funkcie šišinky boli objavené v roku 1916. Melatonín sa však izoloval až z epifýz hovädzieho dobytka až v roku 1958 (19).

V 60. rokoch Gregory Hill opísal epifýzu v náboženskom skripte Prinzipia Discordia (20) ako vstupnú bránu do vnútornej moci. Autorom tohto dobrodružného dokumentu bol spisovateľ Robert Anton Wilson. Na aktiváciu odporúča okrem iného masírovanie pastou zo santalového dreva a opakovaného bitia hlavy proti zemi.

Pinealská žľaza - brána k super-vedomiu?

V 90. rokoch 20. storočia vedci (21) zistili dôležitosť epifýzy pre cirkadiánny rytmus. Približne v rovnakom čase predstavil americký profesor psychiatrie Rick Strassman knihu „DMT - molekula vedomia“.

V ňom robí odvážne tvrdenie, že šišinka môže uvoľňovať prírodný DMT (dimetyltryptamín). Toto posúva dušu dovnútra a von z tela a je počas meditácie zapojené do najvyšších stavov vedomia. To by mohlo osvetľovať mystické oblasti psychiky. Hoci to nemožno vedecky dokázať, štúdia (22) na švajčiarskej univerzite vo Fribourgu uznala dôležitosť týchto teórií pre popkultúru. Zvyšuje povedomie o úlohe drog ako prostriedku mystických praktík a náboženských myšlienok.

Nebezpečné: kalcifikácia šišinky

V nedávnej minulosti si svetová verejnosť uvedomila kalcifikáciu epifýzy. Štúdia (23) pacientov so zubnými implantátmi ukázala ako vedľajší účinok, že kalcifikácia epifýzy môže viesť k Alzheimerovej chorobe. V roku 2018 štúdia v Kalifornii (24) ukázala ako náchylná je epifýza na usadeniny vodného kameňa, a podľa toho je epifýza orgánom v ľudskom tele, ktorý najrýchlejšie kalcifikuje.

Jedným z dôvodov je to, že po obličkách je epifýza naj-perfúznejšou časťou tela. Od začiatku milénia je známe, že fluoridy (25) podporujú kalcifikáciu epifýzy. Fluorid je uložený v orgáne a vedie k jej stvrdnutiu. Zdá sa, že okrem kalcifikácie podporujú fluoridy aj skorý začiatok puberty (26). Okrem toho je zrejmé, že kalcifikovaná epifýza nemôže produkovať dostatok melatonínu.

Ako môžem „aktivovať“ svoju epifýzu?

Okrem meditácie a dobrého denného rytmu je aj inak možné odvápnenie šišinky. Obzvlášť dôležité sú dve opatrenia:

Vyhnite sa fluoridom.

Odstráňte fluoridy.

Vyhnite sa fluoridom

Fluorid je považovaný za prostriedok blaženosti na zubný kaz. Dokonca aj dojčatá dostávajú fluoridové tablety aby nedostali zlé zuby. Fluoridy sa tiež propagujú ako prísada do zubných pást a stolovej soli. Fluoridu v zubnej paste a v soli sa dá ľahko vyhnúť použitím produktov bez tejto prísady.

Tieto látky sa však používajú aj v pesticídoch a fungicídoch a majú trvalý negatívny vplyv na štítnu žľazu a kosti. Preto je vhodné kupovať predovšetkým potraviny z ekologickej výroby. Pri minerálnej vode by ste sa mali dôkladne pozrieť na prísady a zvoliť odrody bez fluoridov.

Odstráňte fluoridy

Čo robiť, ak ste fluorid používali celý život? V takom prípade sa odporúča fluoridy odstrániť. Existuje niekoľko spôsobov:

kurkuma

bórax

pečeň Cure

tamarínd

Zelený čaj

Strava bohatá na jód

kurkuma

Ázijské korenie nie je iba mocným antioxidantom ale môže tiež zabrániť poškodeniu buniek fluoridmi (27). Indickí vedci zistili, že kurkuma významne redukuje oxidačný stres už po 30 dňoch. Okrem fluoridov jej aktívna zložka bojuje so svojimi protizápalovými účinkami proti symptómom mnohých autoimunitných chorôb (28), vrátane roztrúsenej sklerózy, IBD a reumatoidnej artritídy.

Kurkuma je rozpustná v tukoch a preto by sa mala vždy užívať s jedlom. Všeobecne sa za bezpečné považuje dávka 1,5 až 3 gramy kurkumínu (tiež písaného kurkumínu) denne. Odporúča sa však pred lekárskym ošetrením hovoriť o tom so svojím lekárom.

Užívanie piperínu, aktívnej zložky v korení sa zvyšuje biologická aktivita kurkumínu mnohokrát. Na odvápnenie epifýzy môžete použiť kurkumu čerstvú ako korenie alebo kapsuly. Presná dávka aktívnej zložky je však možná iba s kapsulami.

bórax

Biely prášok sa považuje za dobrý spôsob, ako dostať fluorid z tela. Môžete si ho kúpiť online v Nemecku. Vydávanie boraxu v lekárňach je zakázané, pretože bolo klasifikované ako nebezpečná látka (29) od roku 2008. Už v roku 1987 čínski vedci (30) zistili, že borax dokáže odstrániť fluorid z tela 31 pacientov. Federálny inštitút pre hodnotenie rizík (31) preskúmal bórax v roku 2005 a zistil, že ide iba o obavy týkajúce sa tehotných žien a dojčiacich matiek.

Za rizikové skupiny sa tiež považujú ženy počas liečby hormonálnymi liekmi v menopauze a sterilní muži. Vo všeobecnosti sa denný príjem štvrtiny čajovej lyžičky boraxu rozpusteného v jednom litri vody považuje za bezpečný. Rovnako ako v prípade kurkumy sa odporúča hovoriť s lekárom

Podobne ako v prípade kurkumy, aj pred pravidelným podávaním odporúčame hovoriť s ošetrujúcim lekárom.

Liečba pečene

Liečba pečene sa často označuje ako detoxikácia pečene. Tento proces sa zvyčajne uskutočňuje v troch etapách. Obdobie surového jedla nasleduje po pôste. Potom pomaly prejdite na pevné jedlo. Počas detoxikačnej liečby sa vypije veľa bylinných čajov, ako sú púpava, žihľava, čučoriedka a džúsy. Liečbu sprevádzajú fermentované potraviny a potravinové doplnky. Súčasne s detoxikáciou pečene by ste mali naplánovať vyčistenie čreva. Spoločne môžu obe liečby zlepšiť príznaky mnohých autoimunitných chorôb.

Tamarínd

Plody tamarindu sú v Ázii populárnym korením. Tamarind sa v tejto krajine občas získava ako čerstvé ovocie alebo ako pasta. Ukázalo sa, že tamarind pomáha (32) vylučovať fluoridy. Nie je však jasné, ako sa tamarind dávkuje. Toto ovocie má laxatívny účinok a má antibakteriálne a protiplesňové účinky. Normálne dávkovanie v karí je medzi pol a polievkovou lyžicou na porciu.

Zelený čaj

Antioxidant epigalokatechín galát (33) (EGCG) má tiež odtokový účinok na fluoridy. Tento antioxidant sa vyskytuje hlavne v zelenom čaji. Okrem pitia čaju môžete tieto účinné látky užívať aj vo forme kapsúl. Ako pri iných prírodných liekoch je ťažké určiť presnú dávku. Odborníci odporúčajú dennú dávku približne 700 miligramov EGCG.

Ako dlho trvá odvápnenie šišinky?

Z vyššie uvedených odporúčaní o odvápňovaní šišinky je zrejmé, že nejde o presnú vedu. Preto nie je možné povedať, koľko času potrebujú jednotlivé opatrenia na dosiahnutie účinku. Dávku, ani individuálnu reakciu nie je možné predvídať ako pri užívaní testovaného lieku. Preto by ste mali pristupovať k odvápneniu šišinky s časťou zdravého rozumu. Skôr ako sa rozhodnete pre opatrenie, odporúča sa ďalší výskum. Mali by ste pozorne sledovať svoje telo, aby ste určili dávkovanie. Úspešnosť odstraňovania okovín sa dá merať rovnako empiricky. Ak dobre spíte, vtedy vaša šišinka bude opäť fungovať lepšie.

Dôležité: Mali by ste sa určite porozprávať so svojím lekárom pred odvápňovaním epifýzy.

Čo je dobré pre epifýzu?

Okrem odstraňovania okovín sa osvedčili dva terapeutické prístupy:

rozjímanie

denné svetlo

Rozjímanie

Rôzne meditačné techniky majú pozitívny vplyv na vašu psychiku rôznymi spôsobmi. Okrem relaxácie podporuje meditácia aj dobrý spánok (34). Početné techniky nielen zlepšujú dĺžku, ale aj kvalitu spánku počas dlhších období hlbokého spánku. To je možné vďaka zvýšenej produkcii melatonínu (šišinka - zachránený zeolit).

Denné svetlo

Ľudské telo potrebuje denné svetlo každý deň na to aby cirkadiánny rytmus (35) fungoval správne. V zime v Európe a počas dlhých pracovných dní je však ťažké získať dostatok svetla. Alternatívou sú tu denné svetlá. Svetelná terapia (36) s dennými svetlami môže vyvažovať vnútorné hodiny tela.

Sladké sny

Šišinka, cirkadiánny rytmus, vnútorné hodiny, melatonín: všetci vieme, aký dôležitý je dobrý spánok. Nespavosť sa opotrebuje rovnako ako akékoľvek iné chronické ochorenie. Ak trpíte poruchami spánku tak je nepravdepodobné, že by vaša epifýza fungovala správne. Aj keď epifýza nemusí byť bránou k duchovnej expanzii, pre svoju epifýzu môžete urobiť veľa a dobre spať prírodnými prostriedkami.

Záver šišinka

Funkcie epifýzy sú už veľmi dávno nejasné, hoci existencia tej malej žľazy v mozgu je už dlho známa. Dnes vieme, že epifýza produkuje melatonín a teda ovplyvňuje cirkadiánny rytmus ľudí. Bohužiaľ má šišinka sklon k vápenatiu, najmä v starobe.

Bewusstsein & Gesundheit: Wissenschaftler – Herz und Gehirn reagieren vorher auf zukünftige Ereignisse (23.Oktober 2019)

Vedomie a zdravie: Vedci - srdce a mozog reagujú vopred na budúce udalosti...

Veröffentlicht am Oktober 22, 2019von erstkontakt blog

Niekoľko experimentov poskytlo zmysluplné dôkazy o rozpoznávaní rôznymi spôsobmi. Patria sem procesy v srdci a mozgu, ktoré už reagujú na udalosti skôr, ako k nim dôjde.

To vyvoláva otázku, či máme ďalšie ľudské schopnosti, o ktorých zatiaľ nič nevieme? Možno sa to môžeme naučiť, rozvíjať a aplikovať natrvalo. Možno sa začneme učiť viac keď bude na to ľudstvo pripravené?

Je predtucha skutočným fenoménom? Existuje veľa príkladov, ktoré naznačujú, že tomu tak je. Dobrým príkladom toho bol program diaľkového monitorovania, ktorý realizovala CIA v spolupráci so Stanfordskou univerzitou. Ministerstvo obrany a jeho zúčastnené strany po svojom prepustení v roku 1995 alebo aspoň čiastočnom odbavení zaznamenali mimoriadne vysokú mieru úspešnosti:

Stručne povedané, neustála kritika protokolov, zdokonaľovanie metód a úspešná replikácia tohto typu diaľkového snímania v nezávislých laboratóriách v priebehu rokov poskytli významné vedecké dôkazy o realite tohto javu (teleobjektív

Významnej sile tých výsledkov pomohlo k odhaleniu, že bolo nájdených čoraz viac jednotlivcov, ktorí preukazujú vysokokvalitné diaľkové vnímanie a to často na vlastné prekvapenie. Rozvoj tejto schopnosti v SRI sa vyvinul do bodu, v ktorom zamestnanci CIA, ktorí predtým neprišli do styku s takýmito koncepciami, dosiahli dobré výkony v kontrolovaných laboratórnych podmienkach. (Zdroj-Quelle) Trik? Súčasťou diaľkového vnímania je vidieť/pozrieť sa na budúce udalosti a udalosti, ktoré sa odohrali v minulosti.

Tieto veci nenájdeme iba na ministerstve obrany USA, ale má to tiež veľa spoločného s vedou.

Napríklad v štúdii (metaanalýze) uverejnenej v časopise Frontiers in Human Neuroscience s názvom Predpovedanie nepredvídateľného: kritická analýza a vhodné implikácie prediktívnej predvídateľnej činnosti (Predikcia nepredvídateľnej: kritická analýza a praktické účinky predvídateľnej činnosti), skúmali sériu experimentov na tento jav, ktoré vykonalo niekoľko rôznych laboratórií. Tieto experimenty ukazujú, že ľudské telo môže skutočne detektovať náhodne podané stimuly, ktoré sa vyskytujú 1 až 10 sekúnd vopred. Inými slovami, zdá sa, že ľudské telo pozná udalosť a vníma skôr ako k nej dôjde. V ľudskom tele sa pred týmito udalosťami vyskytujú fyziologické zmeny, ktoré sa merajú vo vzťahu k systémom pľúc, kože a nervového systému.

Pred niekoľkými rokmi, hlavný vedec Ústavu noetických vied, Dr. Dean Radin, vedci z HearthMath Institute, sa podelili o výsledky jedného zo svojich štúdií. Radin je tiež jedným z niekoľkých vedcov, ktorí napísali uvedenú esej. Ako je uvedené vyššie, tieto štúdie sledovali autonómny nervový systém, fyziologické zmeny atď.

Vedci v inštitúte HeartMath Institute (HMI) pridali ďalšie protokoly, vrátane merania mozgovej vlny (EEG), srdcovej elektrickej aktivity (ECG) a variability srdcovej frekvencie (HRV).

HMI vysvetľuje:

Dvadsaťšesť dospelých, ktorí majú skúsenosti s technikami HeartMath a dokážu udržiavať srdcový koherentný stav, absolvovalo dve cykly študijných protokolov v intervaloch približne dvoch týždňov. Polovica účastníkov dokončila protokoly po úmyselnom dosiahnutí srdcovej koherencie počas 10 minút. Druhá polovica vykonala rovnaké postupy bez toho, aby najprv dosiahla srdcovú koherenciu. Potom obrátili proces pre druhé kolo pozorovania s tým, že prvá skupina sa pred dokončením protokolov už nestala kardiálnou koherentnou a druhá skupina predtým kardiologicky koherentná. Malo by sa otestovať, či srdcová koherencia ovplyvňuje výsledky experimentu.

Účastníci boli informovaní, že účelom tejto štúdie bolo testovať stresové reakcie. (Táto prax spĺňa štandardy Inštitucionálnej skúšobnej komisie.) Každý účastník sedel pri počítači a dostal pokyn aby kliknutím myšou začal.

Obrazovka zostala prázdna po dobu šiestich sekúnd.

Fyziologické údaje účastníka boli zaznamenané pomocou špeciálneho softvéru a potom bola na obrazovke postupne zobrazená séria 45 obrazov. Každý obrázok zobrazený na 3 sekundy vyvolal buď silnú emocionálnu reakciu alebo pokojný stav. Po každom obrázku obrazovka stmavla na 10 sekúnd. Účastníci opakovali tento postup pre všetkých 45 obrázkov, z ktorých 30 spôsobilo pokoj a 15 silnú emocionálnu odpoveď.

Výsledky

Výsledky experimentu boli prinajmenšom fascinujúce. Mozgy a srdcia účastníkov reagovali na informácie o emocionálnej kvalite obrázkov skôr než boli počítačom krátko zobrazené (náhodným výberom). To znamená, že srdce aj mozog reagovali na budúce udalosti. Výsledky ukázali, že reakcie boli v priemere 4,8 sekundy pred počítačovým výberom obrázkov

Nie je to schopné zásadne zmeniť naše vedomie?

Možno boli hlbšie údaje, ktoré ukázali, že srdce dostávalo informácie pred mozgom. „Je to prvýkrát zaregistrované na srdci,“ Dr. Rollin McCraty, „potom ide do mozgu (emocionálna a prefrontálna kôra), kde môžeme logicky porozumieť tomu, čo intuitívne vieme a nakoniec do čreva (alebo tam kde sa niečo pohybuje)“.

Ďalšia dôležitá štúdia (meta-analýza), ktorú v roku 1989 uverejnili Charles Honorton a Diane C. Ferrari v Journal of Parapsychology, skúmala sériu štúdií uverejnených v rokoch 1935 až 1987. Štúdie zahŕňali pokusy jednotlivcov „predpovedať identitu cieľových stimulov“, ktoré boli náhodne vybrané v intervaloch niekoľko stoviek miliónov sekúnd, až jeden rok po individuálnych odpovediach. “

Títo autori preskúmali viac ako 300 štúdií uskutočnených viac ako 60 autormi, pri ktorých sa použili približne 2 milióny individuálnych štúdií od viac ako 50 000 jednotlivcov. (Zdroj) .
(Quelle)

Dospelo sa k záveru, že ich analýza experimentov s rozpoznaním „potvrdzuje existenciu malého, ale vysoko významného predgognitívneho účinku. Účinok sa zdá byť opakovateľný. Štyridsať vedcov uvádza významné výsledky pomocou rôznych metodických paradigiem a predmetov.

Predkognitívny účinok nie je iba nevysvetliteľným odklonom od teoretického náhodného základu, ale efektom, ktorý ide ruka v ruke s faktormi, o ktorých je známe, že ovplyvňujú výraznejšie aspekty ľudskej výkonnosti. “(Zdroj
-Quelle)

Záver

Zdá sa, že existuje hlboké znepokojenie, že celá oblasť je ovplyvnená štúdiom javu, ktorý je zafarbený jej spojením s poverami, spiritualizmom a mágiou. Ochrana pred touto možnosťou sa niekedy javí ako dôležitejšia ako podpora vedeckého výskumu alebo ochrana akademickej slobody. Ale to sa môže zmeniť.

- Dr. Cassandra Vieten, prezidentka / vedúca Ústavu noetických vied

Žijeme v čase, keď sa neustále objavujú nové informácie a dôkazy, ktoré spochybňujú to, čo sme kedysi považovali za skutočné alebo čo sme si mysleli, že vieme o tom ako sa vnímame ako ľudské bytosti. Najlepšie je zostať otvorený.

Možno existujú aspekty nás a nášho vedomia, ktoré ešte treba objaviť. Učiť sa z týchto štúdií a rásť z nich môže pomôcť nám a ostatným zlepšiť sa.

Quellen: PublicDomain/maki72 für PRAVDA TV am 22.10.2019

Bewusstsein & Gesundheit: Wissenschaftler – Herz und Gehirn reagieren vorher auf zukünftige Ereignisse (23.Oktober 2019)

 

Mehrere Experimente haben auf unterschiedlichen Wegen aussagekräftige Beweise für die Präkognition erbracht. Hierzu zählen die Vorgänge im Herzen und im Gehirn, die bereits auf Ereignisse reagiert, bevor sie überhaupt eintreten.

Dadurch stellt sich die Frage, ob wir über zusätzliche menschliche Fähigkeiten verfügen, von denen wir noch nichts wissen? Vielleicht können wir sie erlernen, entwickeln und dauerhaft anwenden. Vielleicht werden wir beginnen, mehr darüber zu lernen, wenn die Menschheit dafür bereit ist?

Ist Vorahnung ein reales Phänomen? Es gibt viele Beispiele, die darauf hindeuten, dass dies der Fall ist. Ein gutes Beispiel dafür war das von der CIA in Zusammenarbeit mit der Stanford University durchgeführte Programm zur Fernüberwachung. Nach seiner Freigabe im Jahr 1995, oder zumindest einer teilweisen Freigabe, haben das Verteidigungsministerium und die Beteiligten eine außergewöhnlich hohe Erfolgsquote verzeichnet:

Zusammenfassend lässt sich festhalten, dass die ständige Kritik an Protokollen, die Verfeinerung von Methoden und die erfolgreiche Replikation dieser Art der Fernwahrnehmung in unabhängigen Laboratorien im Laufe der Jahre erhebliche wissenschaftliche Beweise für die Realität des Phänomens (Fernwahrnehmung) erbracht haben.

Zur Aussagekraft dieser Ergebnisse trug die Entdeckung bei, dass eine zunehmende Anzahl von Personen gefunden werden konnte, die eine hochqualitative Fernwahrnehmung demonstrieren, und dies oft zu ihrer eigenen Überraschung. Die Entwicklung dieser Fähigkeit am SRI hat sich bis zu einem Punkt entwickelt, an dem CIA-Mitarbeiter, die bisher nicht mit solchen Konzepten in Berührung gekommen sind, unter kontrollierten Laborbedingungen gute Leistungen erbracht haben. (Quelle)

Der Clou daran? Ein Teil der Fernwahrnehmung besteht darin, einen Blick auf zukünftige Ereignisse sowie Ereignisse zu werfen, die in der Vergangenheit stattgefunden haben.

Wir finden solcherlei Dinge nicht nur im US-Verteidigungsministerium, sondern es taucht auch eine Menge zu diesem Thema aus dem Bereich der Wissenschaft auf.

Beschreibung: https://ws-eu.amazon-adsystem.com/widgets/q?_encoding=UTF8&MarketPlace=DE&ASIN=3867310661&ServiceVersion=20070822&ID=AsinImage&WS=1&Format=_SL250_&tag=pt0e-21 Beschreibung: https://ws-eu.amazon-adsystem.com/widgets/q?_encoding=UTF8&MarketPlace=DE&ASIN=395447266X&ServiceVersion=20070822&ID=AsinImage&WS=1&Format=_SL250_&tag=pt0e-21 Beschreibung: https://ws-eu.amazon-adsystem.com/widgets/q?_encoding=UTF8&MarketPlace=DE&ASIN=3950381414&ServiceVersion=20070822&ID=AsinImage&WS=1&Format=_SL250_&tag=pt0e-21

Zum Beispiel wurden in einer Studie (Metaanalyse), die in der Fachzeitschrift Frontiers in Human Neuroscience mit dem Titel Predicting the unpredictable: critical analysis and practical implications of predictive anticipatory activity (Vorhersage des Unvorhersehbaren: kritische Analyse und praktische Auswirkungen vorausahnender Aktivität) veröffentlicht wurde, eine Reihe von Experimenten zu diesem Phänomen untersucht, die von mehreren verschiedenen Laboratorien durchgeführt wurden. Diese Experimente weisen nach, dass der menschliche Körper tatsächlich zufällig abgegebene Reize erfassen kann, die 1 bis 10 Sekunden im Voraus auftreten. Mit anderen Worten, der menschliche Körper scheint ein Ereignis zu kennen und auf das Ereignis zu ereignen, bevor es überhaupt eingetreten ist. Was im menschlichen Körper vor diesen Ereignissen auftritt, sind physiologische Veränderungen, die in Bezug auf das Herz-Lungen-System, die Haut und das Nervensystem gemessen werden.

Vor einigen Jahren besuchte der Chefwissenschaftler am Institute of Noetic Sciences, Dr. Dean Radin, die Wissenschaftler am HearthMath Institute und teilte die Ergebnisse einer seiner Studien mit. Radin ist auch einer von mehreren Wissenschaftlern, die die obige Abhandlung verfasst haben. Diese Studien verfolgten, wie oben erwähnt, das autonome Nervensystem, physiologische Veränderungen usw.

Wissenschaftler am HeartMath Institute (HMI) haben weitere Protokolle hinzugefügt, darunter die Messung der Gehirnwellen (EEG), der elektrischen Aktivität des Herzens (EKG) und der Herzfrequenzvariabilität (HRV).

Dazu erklärt das HMI:

Sechsundzwanzig Erwachsene, die Erfahrung mit HeartMath-Techniken haben und einen herzkohärenten Zustand aufrechterhalten können, absolvierten zwei Runden an Studienprotokollen im Abstand von ungefähr zwei Wochen. Die Hälfte der Teilnehmer absolvierte die Protokolle, nachdem sie absichtlich für 10 Minuten einen herzkohärenten Zustand erreicht hatten. Die andere Hälfte führte die gleichen Verfahren durch, ohne zuvor eine Herzkohärenz zu erreichen. Dann kehrten sie den Prozess für die zweite Überwachungsrunde um, wobei die erste Gruppe vor Abschluss der Protokolle nicht mehr herzkohärent wurde und die zweite Gruppe vorher herzkohärent wurde. Es sollte getestet werden, ob die Herzkohärenz die Ergebnisse des Experiments beeinflusst.

Den Teilnehmern wurde mitgeteilt, dass der Zweck der Studie darin bestehe, Stressreaktionen zu testen. (Diese Praxis entspricht den Standards der institutionellen Prüfungskommission.) Jeder Teilnehmer saß an einem Computer und wurde angewiesen, mit einer Maus zu klicken, um zu beginnen.
Der Bildschirm blieb sechs Sekunden lang leer.

Die physiologischen Daten des Teilnehmers wurden mit einer speziellen Software aufgezeichnet, und dann wurde nacheinander eine Serie von 45 Bildern auf dem Bildschirm angezeigt. Jedes Bild, das 3 Sekunden lang angezeigt wurde, rief entweder eine starke emotionale Reaktion oder einen ruhigen Zustand hervor. Nach jedem Bild wurde der Bildschirm 10 Sekunden lang dunkel. Die Teilnehmer wiederholten diesen Vorgang für alle 45 Bilder, von denen 30 eine ruhige und 15 eine starke emotionale Reaktion hervorriefen.

Die Ergebnisse

Die Ergebnisse des Experiments waren gelinde gesagt faszinierend. Das Gehirn und die Herzen der Teilnehmer reagierten auf Informationen über die emotionale Qualität der Bilder, bevor sie kurz vom Computer (per Zufallsauswahl) angezeigt wurden. Dies bedeutet, dass sowohl das Herz als auch das Gehirn auf zukünftige Ereignisse reagierten. Die Ergebnisse zeigten, dass die Reaktionen durchschnittlich 4,8 Sekunden vor der Auswahl der Bilder durch den Computer erfolgten.

Ist das etwa nicht dazu in der Lage, unser Bewusstsein grundlegend zu verändern?

Noch tiefgreifender waren vielleicht Daten, die zeigten, dass das Herz Informationen noch vor dem Gehirn erhielt. “Es wird zuerst vom Herzen registriert”, erklärte Dr. Rollin McCraty, “geht dann bis zum Gehirn (emotionaler und präfrontaler Kortex), wo wir logisch verstehen können, was uns intuitiv bewusst ist, und schließlich bis zum Darm (oder wo sich etwas bewegt).”

Eine weitere wichtige Studie (Metaanalyse), die 1989 von Charles Honorton und Diane C. Ferrari im Journal of Parapsychology veröffentlicht wurde, untersuchte eine Reihe von Studien, die zwischen 1935 und 1987 veröffentlicht wurden. Die Studien beinhalteten Versuche von Einzelpersonen, “die Identität von Zielstimuli” vorherzusagen, “die zufällig in Intervallen von mehreren hundert Millionen Sekunden bis zu einem Jahr nach den individuellen Reaktionen ausgewählt wurden.”

Diese Autoren untersuchten über 300 Studien, die von über 60 Autoren durchgeführt wurden, wobei ungefähr 2 Millionen Einzelstudien von mehr als 50.000 Personen verwendet wurden. (Quelle)

Es wurde der Schluss gezogen, dass ihre Analyse von Präkognitionssexperimenten “die Existenz eines kleinen, aber hoch signifikanten Präkognitionseffekts bestätigt. Der Effekt scheint wiederholbar zu sein. 40 Forscher berichten über signifikante Ergebnisse, wobei sie eine Vielzahl von methodischen Paradigmen und Versuchspersonen verwenden.

Der Präkognitionseffekt ist nicht nur eine unerklärliche Abweichung von der theoretischen Zufallsgrundlage, sondern ein Effekt, der mit Faktoren einhergeht, von denen bekannt ist, dass sie bekanntere Aspekte der menschlichen Leistung beeinflussen.” (Quelle)

Fazit

Es scheint eine tiefe Besorgnis darüber zu geben, dass das gesamte Gebiet durch die Untersuchung eines Phänomens beeinträchtigt wird, das durch seine Assoziation mit Aberglauben, Spiritualismus und Magie befleckt wird. Der Schutz vor dieser Möglichkeit scheint manchmal wichtiger zu sein, als die wissenschaftliche Erforschung zu fördern oder die akademische Freiheit zu schützen. Aber das könnte sich ändern.

– Dr. Cassandra Vieten, Präsidentin/Leiterin des Institute of Noetic Sciences

Wir leben in einer Zeit, in der ständig neue Informationen und Beweise auftauchen, die das in Frage stellen, was wir einst für real hielten oder was wir darüber zu wissen glaubten, wie wir uns selbst als Menschen verstehen. Es ist am besten, offen zu bleiben.

Vielleicht gibt es Aspekte von uns und unserem Bewusstsein, die noch entdeckt werden müssen. Wenn wir aus diesen Studien lernen und daran wachsen, können sie uns und anderen vielleicht helfen, uns zu verbessern.

 

Vedomie a zdravie...

Bewusstsein & Gesundheit: Wie Gefühle unsere Gesundheit beeinflussen (17.Oktober 2019)

Vedomie a zdravie: ako emócie ovplyvňujú naše zdravie

 

 

Ako internista, kardiológ a energetický terapeut liečim veľa pacientov s kardiovaskulárnymi chorobami. V prípade niektorých sťažností sa nenašli žiadne „organické príčiny“. Aj keď vieme, že 80% takýchto sťažností vedie k „správnemu“ srdcovému ochoreniu po 20 - 30 rokoch, príčiny sa považujú za neznáme a preto liečba nie je možná.

Existuje však pozadie - naše pocity. Psychoimunologia, „psychokardiológia“ a výskum moderného vedomia tento predpoklad potvrdzujú. Všetci vieme o situáciách, keď pocity dokážu eliminovať našu čistotu, nielen jednotlivcami, dokonca aj zmätenými ľuďmi.

Vzťahy medzi nami a naším prostredím sú skôr ovplyvňované pocitmi ako rozumom a odrazom. Účinok majú aj materiálne veci, ale iba to, že nedokážu opísať vzťahy medzi ľuďmi. Platí to aj pre naše prostredie pre spoločnosť, v ktorej žijeme. Dr. med. Albrecht Hempel.

Cítite sa zle

Sú to naše pocity, ktoré „nás robia chorými“? Až do určitého bodu môžeme veľa vydržať - ak sa to prekročí, cítime sa zle a cítime potiaže. Máme sklon zamieňať nástup symptómov s nástupom choroby. Možnosti dobrej regulácie sú v skutočnosti vyčerpané.

Spúšťačmi môžu byť akútne problémy, chrípková infekcia, malý spánok, zvýšené profesionálne požiadavky, tlak v termíne u.v.m. V tomto zmysle sú „choroby“ dysregulácie, ktoré už nemôžu zabrániť zdravotným katastrofám ako sú srdcové infarkty alebo mozgové príhody.

Veľa bolo napísaného a skúmaného o pocitoch. Ako kardiológ ma zaujímalo či a ako vedú k infarktom, depresii a iným chorobám. Neexistuje žiadne vzájomné spojenie s tým čo presne bude jednotlivec trpieť. Ale ani manželstvo nie je jednoduchý vzťah príčina-následok - a zlyhá takmer v 50%.

Neschopnosť vyrovnať sa „dobre“ s ťažkými emóciami udržiava ľudí od seba. John Gottman (Marriage Researcher, USA) s 95% istotou povedal, že pár zostane spolu. Vzhľad, bankové účty a podobne nemali význam - rokovania páru s ťažkými pocitmi sa ukázali ako zásadné.

Švajčiarsky psychiater Jakob Bösch spolu s jeho kolegom a médiami Anoukom Claesom zistili, že „negatívne emócie“ u psychiatrických pacientov bránia alebo dokonca eliminujú tok energie do/cez pacienta.

Zlepšili svoju emočnú rovnováhu prostredníctvom „bláznivých faktov“. Aby zvrátili „bláznivý program prežitia“, Anouk Claes a Jakob Bösch vyškolili svojich pacientov, aby sa cítili dobre pociťovaním čoraz normálnejších udalostí. Podľa tohto princípu boli schopní výrazne zlepšiť počet psychiatrických pacientov s oveľa menšou medikáciou alebo ich dokonca prepustiť v uzdravenom stave.

Emócie sa správajú ako elektrický prúd

Prečo to však dovolíme a niekedy sa sami seba „premárníme“ a potom vyhoríme? Aby som pochopil súvislosti, hľadal som východiskové body a zákonitosti a objavil som úžasné veci: Naše pocity. Napríklad práve tak, ako sa elektrický prúd riadi Ohmovým zákonom: R = U / I.

Ak cítim vnútorný odpor (R), napätie (U) sa zvyšuje a tok (I) sa znižuje. Vtipne uvádza: Ak sa nikdy nechcem stať mojou matkou, nezabránim ničomu, ale zaručene vezmem presne tieto nemilované vlastnosti! Naše negatívne pocity vždy spôsobujú toľko a tak dlho, ako stres, kým nenájdeme riešenie v zákonnom vždy výslednom boji alebo úteku, pretože nepríjemné pocity v nás „sa držia súvisiacich faktov“, pokiaľ nebudeme môcť tieto skutočnosti zmeniť alebo zmeniť náš pohľad na veci a táto príležitosť nám ukáže príjemnejšie pocity smerom priaznivejšieho rozvoja.

Na druhej strane, ak sa nám to nepodarí tak naše sily odporu sa nakoniec vyčerpajú a budeme trpieť vysokým krvným tlakom, infarktmi srdca a mozgu, ako inak by to malo byť?

Hlavná príčina stresu

V každodennej lekárskej praxi sa ťažké pocity potvrdzujú ako hlavná príčina stresu a teda ako nevyhnutný základ mnohých chronických chorôb. Posúdenie situácií prostredníctvom našich emócií je premenlivé, aby sme harmonizovali naše energetické toky a zlepšili chronické choroby.

Naše pocity sú v súlade s biologickým zákonom a snažia sa o maximálny úspech s minimálnym úsilím. Ťažké pocity na obrázku majú preto za cieľ poukázať na nebezpečenstvo ako „červené výstražné bóje“ na prúde nášho života. Ak chcete bojovať,  bojovať proti nim by nás jednoducho uviazlo. Skôr nás žiadajú hľadať „zelené bóje“, ktoré označujú „koryto“ v živote.
Takže môžeme - takmer „automaticky“ - premeniť ťažké na príjemné pocity a ukončiť aberácie. Dostávame sa tým na cestu k zmysluplnému, zdravému životu - vďaka našim pocitom.

Quellen/zdroj: PublicDomain/symptome.ch am 15.10.2019

Bewusstsein & Gesundheit: Wie Gefühle unsere Gesundheit beeinflussen (17.Oktober 2019)

 

Als Internist, Kardiologe und Energiemediziner behandle ich viele Patienten mit Herz- und Kreislaufkrankheiten. Für manche Beschwerden lassen sich keine „organischen Ursachen“ finden. Obwohl wir wissen, dass solche Beschwerden in 80% nach 20-30 Jahren zu „richtigen“ Herzkrankheiten führen, gelten die Ursachen als unbekannt und eine Behandlung ist deshalb nicht möglich.

Es gibt jedoch einen Hintergrund – unsere Gefühle. Psychoimmunologie, „Psychokardiologie“ und die moderne Bewusstseinsforschung bestätigen diese Vermutung. Wir alle kennen Situationen, bei den Gefühle sogar in der Lage sind, unseren klaren Menschenverstand auszuschalten, und dies keineswegs nur bei einzelnen, gar verwirrten Menschen.

Vielmehr werden Beziehungen zwischen uns wie auch zu unserem Umfeld mehr durch Gefühle zu einem Urteil geführt als durch Verstand und Überlegungen. Auch materielle Dinge entfalten eine Wirkung, nur dass diese allein die Beziehungen zwischen Menschen nicht beschreiben können. Dies gilt auch für unser Umfeld bis hin zur Gesellschaft, in der wir leben. Von Prof. Dr. med. Albrecht Hempel.

Gefühle machen krank?

Sind es also unsere Gefühle, die uns „krank machen“? Bis zu einem bestimmten Punkt können wir viel aushalten – wird dieser überschritten, geht es uns schlecht und wir verspüren Beschwerden. Dabei neigen wir dazu, den Beginn von Beschwerden mit dem Beginn einer Erkrankung zu verwechseln. Tatsächlich sind die Möglichkeiten für eine gute Regulation erschöpft.

Auslöser können akute Probleme sein, ein grippaler Infekt, wenig Schlaf, vermehrte berufliche Anforderungen, Termindruck u.v.m. In diesem Sinne sind „Krankheiten“ Fehlregulationen, die gesundheitliche Katastrophen wie Herzinfarkt oder Schlaganfall können nicht mehr verhindern können.

Über Gefühle wurde schon viel geschrieben und geforscht. Mein Interesse als Kardiologe galt der Frage, ob und wie sie zu Herzinfarkten, Depressionen und weiteren Krankheiten führen. Es gibt keinen ein-eindeutigen Zusammenhang, an was genau der Einzelne leiden wird. Aber auch eine Ehe ist keine schlichte Ursache-Wirkung-Beziehung – und scheitert in fast 50%.

Die Unfähigkeit, „gut“ mit schwierigen Gefühlen umzugehen, treibt Menschen immer wieder auseinander. John Gottman (Eheforscher, USA) sagte mit 95%er Sicherheit voraus, ob ein Paar beieinander bleiben wird. Aussehen, Bankkonten oder Ähnlichem waren bedeutungslos – als entscheidend erwies sich der Umgang des Paares mit schwierigen Gefühlen.

Der Schweizer Psychiater Jakob Bösch entdeckte zusammen mit seiner Mitarbeiterin und Medium Anouk Claes, dass bei psychiatrisch Kranken „negative Gefühle“ die Energieflüsse in den Patienten behinderten oder gar aufhoben.

Sie verbesserten ihre Gefühlsbilanz, indem sie „Tatsachen verrückten“. Zur Umkehr des „verrückten Überlebensprogramms“ trainierten Anouk Claes und Jakob Bösch ihre Patienten, gute Gefühle bei zunehmend normalen Begebenheiten zu empfinden. Sie konnten nach diesem Prinzip viele psychiatrische Patienten mit viel weniger Medikamenten deutlich gebessert bzw. auch geheilt entlassen.

Gefühle verhalten sich wie elektrischer Strom

Aber warum lassen wir dies zu und überfordern uns manchmal „freiwillig“, um dann ausgebrannt in einen Burnout zu geraten? Um die Zusammenhänge zu verstehen, suchte ich nach Ansatzpunkten und Gesetzmäßigkeiten und entdeckte dabei Erstaunliches: Unsere Gefühle verhalten sich z. B. ganz genau so, wie der elektrische Strom dem Ohm´schen Gesetz folgt: R = U / I.

Empfinde ich inneren Widerstand (R), steigt die Spannung (U) und der Fluss (I) verringert sich. Scherzhaft heißt es: Wenn ich niemals wie meine Mutter werden möchte, verhindere ich nichts, sondern übernehme garantiert genau diese ungeliebten Eigenschaften! Unsere negativen Gefühle verursachen dabei immer so viel und solange Stress, bis wir im gesetzmäßig immer daraus folgenden Kampf oder Flucht eine Lösung gefunden haben, weil die unangenehmen Gefühle an uns „kleben mit dem damit verknüpften Sachverhalt“, bis wir entweder den Sachverhalt verändern konnten oder unsere Sicht auf die Dinge verändern und diese Chance uns mit angenehmeren Gefühlen die Richtung der günstigeren Entwicklung aufzeigt.

Gelingt uns dies hingegen nicht, werden unsere Widerstandskräfte irgendwann aufgebraucht sein und wir an hohem Blutdruck, Herz- und Hirninfarkten leiden, wie anders sollte es denn auch gehen?

Hauptursache für Stress

In der täglichen ärztlichen Praxis bestätigen sich schwierige Gefühle als Hauptursache für Stress und damit als wesentliche Grundlage sehr vieler chronischer Erkrankungen. Die Beurteilung von Situationen mittels unserer Gefühle ist wandelbar, um unsere Energieflüsse zu harmonisieren und chronische Krankheiten verbessern zu können.

Unsere Gefühle folgen dabei dem biologischen Gesetz, maximale Erfolge mit einem Minimum an Aufwand anzustreben. Schwierige Gefühle haben, im Bilde gesprochen, deshalb die Aufgabe, uns als „rote Warnbojen“ auf dem Strom unseres Lebens auf Gefahren hinzuweisen. Sie zu bekämpfen, ließe uns schlicht stranden. Vielmehr fordern sie uns auf, nach „grünen Bojen“ auszuschauen, die die „Fahrtrinne“ im Leben markieren.

So können wir – fast „automatisch“ – schwierige in angenehme Gefühle wandeln und Fehlentwicklungen beenden. Wir gelangen auf einen Weg hin zu einem sinnerfüllten, gesunden Leben – dank unserer Gefühle.

Quellen: PublicDomain/symptome.ch am 15.10.2019

aktualizované: 26.03.2024 15:02:54